Til kommunalvalget i Fredericia er der 87 kandidater. I en lille portrætserie sætter vi fokus på et par af kandidaterne. Denne gang bringer vi et portræt af nr. 18 for Socialdemokratiet, Anette Hyre-Jensen.

Anette Hyre-Jensen er 51 år gammel, født og opvokset her i Fredericia. Lige nu er Anette på kontanthjælp, efter hun pådrog sig en skulderskade. Anette Hyre-Jensen har altid vidst, at hun var socialdemokrat – og denne gang har hun taget det sidste spring og er opstillet ved kommunalvalget.

I regn og slud, skal budskaberne ud
Foto: Privat

Hyre-Jensens motivation for at stille op til byrådet, er klar:

“Jeg vil kæmpe for at vi får Danmarks bedste jobcenter!”

I kampen for dette, er Anette sikker på, at hendes erfaringer er en fordel:

“Jeg har prøvet stort set alle de udfordringer det er, at blive ramt af flere sociale begivenheder, og så alligevel kæmpe for andre end mig selv”

Når man møder Anette Hyre-Jensen er det altid med et smil
Foto: Privat

Valgkampen går godt for Anette Hyre-Jensen:

“Vi har et kæmpe fællesskab i partiet. Det gælder både de nuværende byrådspolitikere, de nye kandidater, DSU og alle de frivillige i partiet. Man mærker den fælles kamp for et samlet byråd”

Hun fortsætter:

“Der er en positiv stemning – også blandt politiske modstandere. Borgerne i Fredericia er meget engageret i det som foregår i vores by. De lytter på os og vi lytter til dem”

Mærkesager:

Alle kandidaterne i denne portrætserie fik til opgave at udvælge lige netop de 3 vigtigste mærkesager. Anette Hyre-Jensen har udvalgt følgende tre:

Fredericia jobcenter

“Vi skal have alle med! De borgere, der har gået ledige længe, skal have en særlig indsats, så også de kommer med i vores arbejdsstyrke. De skal være en naturlig del af arbejdsstyrken, også selvom de ikke kan være det på fuld tid”

Uddannelse til unge

“De unge i dag har mange muligheder, og det kan være svært at finde sin hylde. Nogle har brug for en praktikplads til at finde denne hylde, og dem skal vi hjælpe med at finde en praktikplads. På den måde sikrer vi, at de unge kan få et godt arbejdsliv og en stærk fremtid”

Ældre

“Det er vigtigt, at vi får flere hænder til ældreplejen.
Jeg ønsker at skabe en dialog med de ældre. Dette vil jeg gøre for, at få en forståelse for, hvad de mangler og ønsker sig i hverdagen. Dette er uagtet om det er mere hjælp, mere hygge eller mere omsorg”

Ja/nej-runden

Sidst, men ikke mindst, skal kandidaterne prøve kræfter med en simpel ja/nej-runde på 5 spørgsmål.

 • Kommunens ældre skal have bedre forhold?
  • “Ja, de ældre skabte velfærden, så de fortjener et godt ældreliv”
 • Kommuneskatten skal sænkes?
  • “Nej”
 • Der skal fokuseres mere på affaldssortering?
  • “Ja, men vi gør allerede meget”
 • Der skal investeres mere i kultur?
  • “Ja/nej – det bedste vi kan gøre er, at søge fonde og støtte. Vi ønsker et ny musicalteater, det ville være fantastisk at få det opfyldt”
 • Kommunen skal gøre mere for at tiltrække virksomheder?
  • “Ja, men vi ligger allerede en stor indsats her”

Følg med på Fredericia Avisen for flere portrætter af de lokale kandidater.