Til kommunalvalget i Fredericia er der 87 kandidater. I en lille portrætserie sætter vi fokus på et par af kandidaterne. Denne gang bringer vi et portræt af nr. 2 for Radikale Venstre, Nanna Nørholm.

Nanna Nørholm er 51 år gammel, født og opvokset lidt nord for Ribe. Siden er turen gået til Odense for at studerede, inden Nanna bosatte sig i Skærbæk i 2005. Kombinationen af et arbejde på DONG Energy og en mand fra Snoghøj, gjorde det svært for Nanna ikke at vælge fæstningsbyen.

Fredericia er en by med et endnu uforløst potientiale mener Nørholm:

“Jeg synes at Fredericia har et enormt potentiale, som ikke er forløst i tilstrækkelig grad. Det vil jeg rigtig gerne være med til at forløse”

Nanna Nørholm beskriver sig selv som meget løsningsorienteret. Noget hun mener kan gavne et kommende byråd i Fredericia:

“Jeg har rigtig gode evner i forhold til at se løsninger på problematikker som kan synes umulige. Og jeg kan se potentialet i både mennesker, systemer og materialer og er god til at skabe meningsfulde og værdifulde løsninger hermed”

Nørholm er ikke ny ud i de kommunalpolitiske emner. Hun har 3 børn, der holder hende opdateret på folkeskole, ungdomsuddannelser, studievalg og fritidsliv. Desuden har Nanna Nørholm været ansat både offentlig og privat, som leder og almindelig lønmodtager. Hun mener derfor, at hun har et indblik i store dele af den kommunalpolitiske verden.

Valgkampen er en travlt tid for alle – også Nanna Nørholm fra Radikale Venstre. Når Nanna er på gaden og møder Fredericianerne, bliver hun altid mødt med en positiv tone og en god konstruktiv tilgang.

Mærkesager:

Alle kandidaterne i denne portrætserie fik til opgave at udvælge lige netop de 3 vigtigste mærkesager. Nanna Nørholm fra Radikale Venstre har udvalgt følgende tre:

Vores børn, vores ansvar

“Fredericia skal være et godt sted at bo, også for børn og deres familier”

Gør Danmark større

“Respekter retten til forskellighed”

Hæv den grønne overligger

“Fredericia uden affald, bæredygtig produktion og naturområder tæt på alle”

Ja/nej-runden

Sidst, men ikke mindst, skal kandidaterne prøve kræfter med en simpel ja/nej-runde på 5 spørgsmål.

 • Kommunens ældre skal have bedre forhold?
  • “Vi skal fastholde niveauet, jeg mener umiddelbart ikke det er her den største indsats skal sættes ind”
 • Kommuneskatten skal sænkes?
  • “Nej, vi skal have råd til, at vores børn og unge har gode forhold til at vokse og uddanne sig”
 • Der skal fokuseres mere på affaldssortering?
  • “De private husholdninger er rigtig godt på vej med at genbruge, fordi vi har et system der understøtter genbrug af mange forskellige materialer. Men vi kan gøre det endnu bedre, hvis vi vil tænke ny teknologi ind i indsamlingssystemet. Jeg kunne godt tænke mig at vores virksomheder bliver understøttet i at blive bedre til at udnytte deres råvarer og affald, ikke mindst for at sikre deres langsigtede forretning.”
 • Der skal investeres mere i kultur?
  • “Jeg synes at Fredericia skal bruge Fredericia Teaters succes til at løfte sig på kulturområdet generelt. Vi skal kunne lave arrangementer der kan huse mange gæster og kan være rammen om stærke oplevelser. Men at det lige præcis skal være i form af et stort teater/kulturhus på Fredericia C synes jeg ikke er givet på forhånd. Jeg synes at vi skal se på om nogle af de mange spændende faciliteter vi allerede har, kan bringes i spil til at være elementer i en anderledes, bredere og større løsning. I hele kommunen er der fantastiske muligheder for at danne scene for gode kulturoplevelser”
 • Kommunen skal gøre mere for at tiltrække virksomheder?
  • “Der er allerede fine tiltag, men vi skal hele tiden arbejde på løsninger til nye virksomheder, men også til de eksisterende virksomheder, så de bliver i byen”

Følg med på Fredericia Avisen for flere portrætter af de lokale kandidater.