Til kommunalvalget i Fredericia er der 87 kandidater. I en lille portrætserie sætter vi fokus på et par af kandidaterne. Denne gang bringer vi et portræt af nr. 10 for Socialdemokratiet, Lise Nielson

Lise Nielson er 49 år gammel og født i Fredericia. Dog har hun ikke boet hele sit liv i fæstningsbyen, hun havde en del af sin barndom på Sjælland, inden hun vendte tilbage til Fredericia.

Lise er selvstændig konsulent, der har speciale i innovation og projektudvikling. Hun laver en række forskellige projekter, men nogle projekter er hun mere stolt af:

“Jeg er mest stolt af et værkstedskursus jeg har udviklet sammen med langtidsledige håndværkere, som på 6 uger udvikler og fremstiller en funktionsdygtig 1:1 model af en ny teknologi til en lokal produktionsvirksomhed”

Lise Nielson er født ind i politik – næsten da. Hendes bedsteforældre mødte hinanden på en DSU sommerlejr tilbage i 1930’erne, og hendes forældre mødtes til en fest hos Frit Forum (Socialdemokratisk studenterforening, red.). Lises far er ikke en Hr-hvem-som-helst. Han er tidligere minister for Socialdemokratiet og EU-kommisær med ansvar for udvikling og humanitær bistand.

Lise er glad for Fredericia – noget der skinner igennem i hendes motivation:

“Jeg er vild med Fredericia, og med mine naboer og folk jeg kender rundt om i kommunen. Der er en dejlig uhøjtidelig stemning, og plads til at prøve nye ting. Jeg synes ikke folk brokker sig, jeg synes folk er konstruktive med både kritik og forbedringer”

Lise mener, at faglighed er vigtigt – og at hun er har gode kompetencer at byde ind med:

“Jeg har fagligheden med mig, og joberfaring indenfor de emner jeg gerne vil arbejde med. Selv om jeg gerne arbejder med fremtidsvisioner, så er jeg også god til at finde konkrete løsninger her og nu, og spille dem ind i det fælles arbejde”

Socialdemokratiet med Jacob Bjerregaard i spidsen er synlige i valgkampen Foto: Matthias Niels Runge Madsen, Fredericia Avisen

Politikerne i Fredericia har en god tone overfor hinanden og borgerne. Det er i hvertfald den oplevelse man får, når man taler med politikerne – herunder også Lise Nielson: “Der er en god stemning og en dejlig respektfuld tone mellem de kandidater der søger genvalg, som sætter en positiv dagsorden for valgmøderne. Det gør det muligt at bruge snakken med vælgerne til at fokusere på det man gerne vil vælges på”. Vælgerne tager godt imod Lise og partifællerne når hun er ude. Lise udtrykker en særlig glæde, for den nysgerrighed borgerne har til de lokale politikere.

Mærkesager:

Alle kandidaterne i denne portrætserie fik til opgave at udvælge deres mærkesager. Lise Nielson fra Socialdemokratiet har udvalgt følgende:

“Fredericia har så mange styrkepositioner og spændende potentialer. Det skal omsættes i nye arbejdspladser og i øget bosætning.

Transport, logistik, turisme, teater, nye uddannelser, en morsom by at bo i, og nogle dejlige landsbyer tæt på. Vi skal vælge bevidst efter de miljøvenlige løsninger, fordi det er den vej samfundet må udvikle sig her i klimaforandringernes århundrede.

Jeg vil arbejde for at genoprette tilliden til Jobcentret. Folk på integrationsydelse eller kontanthjælp repræsenterer en ressource, der skal aktiveres positivt i samarbejde med Jobcentret, arbejdspladserne og fagforeningerne. Vi kan gøre det så meget bedre end i dag, og det skal vi også. Der kan jeg gøre en forskel”

Ja/nej-runden

Sidst, men ikke mindst, skal kandidaterne prøve kræfter med en simpel ja/nej-runde på 5 spørgsmål.

 • Kommunens ældre skal have bedre forhold?
  • “Ja”
 • Kommuneskatten skal sænkes?
  • “Nej”
 • Der skal fokuseres mere på affaldssortering?
  • “Ja”
 • Der skal investeres mere i kultur?
  • “Nej, vi har et godt niveau og det skal holdes”
 • Kommunen skal gøre mere for at tiltrække virksomheder?
  • “Ja, men også for at udvikle virksomheder der allerede er her”

Følg med på Fredericia Avisen for flere portrætter af de lokale kandidater.