Til kommunalvalget i Fredericia er der 87 kandidater. I en lille portrætserie sætter vi fokus på et par af kandidaterne. Denne gang bringer vi et portræt af spidskandidaten for Dansk Folkeparti, Karsten Byrgesen.

Karsten Byrgesen er 62 år gammel, født i Nyborg og opvokset mange steder rundt i landet. Karstens far arbejdede ved Statsbanerne, så flytninger fyldte meget i hans barndom. Byrgesen har siden 1975 boet her i Fredericia.

Byrgesen er nu pensioneret, men arbejdede som officer i Hæren. Noget der har ført til en af de fornemmeste udmærkelse: Han er blevet slået til Ridder af Dannebrogsordenen for dyd og tro tjeneste. Jobbet som officer har dog gjort, at Byrgesen ikke har kunnet udøve sine politiske ambitioner. Efter hans pension, er der blevet tid til det.

Byrgesen i snak med tidligere Borgmester Uffe Steiner Jensen

Karsten Byrgesen fra Dansk Folkeparti kan ikke siges, at være stillesiddende. I løbet af hans arbejdsliv har han været 25 år på chefposter og har været udstationeret hele 9 år. Det er lande som Cypern, Balkan, Tyrkiet og Afghanistan Byrgesen har været udstationeret til.

Dansk Folkeparti med Karsten Byrgesen har været på gaden hele det sidste år. De har uddelt bolsjer og talt med en masse Fredericianere. Karsten møder mange der er enige med ham:

“Det er tydeligt, at der er rigtig mange DF`ere blandt borgerne i Fredericia. Vi bliver mødt med interesse og respekt. Det ligger også godt i tråd med det resultat Dansk Folkeparti fik ved seneste Folketingsvalg hvor vi for anden gang blev det største parti i byen”

 

Dansk Folkeparti er synlige i bybilledet.

Mærkesager:

Alle kandidaterne i denne portrætserie fik til opgave at udvælge lige netop de 3 vigtigste mærkesager. Karsten Byrgesen fra Dansk Folkeparti har udvalgt følgende tre:

Værdighed

“Vi skal behandle vores syge, de ældre og handicappede med den værdighed de fortjener”

Sund fornuft

“Vi skal have den sunde fornuft ind i driften af vores børneinstitutioner og i vores folkeskole”

Miljø

“Vi skal kort og godt værne om vores miljø”

Ja/nej-runden

Sidst, men ikke mindst, skal kandidaterne prøve kræfter med en simpel ja/nej-runde på 5 spørgsmål.

 • Kommunens ældre skal have bedre forhold?
  • “Ja, mere tid i hjemmeplejen og på plejehjemmene”
 • Kommuneskatten skal sænkes?
  • “Nej, kommuneskatten skal ikke sænkes på bekostning af besparelser”
 • Der skal fokuseres mere på affaldssortering?
  • “Ja, vi skal værne om vores miljø”
 • Der skal investeres mere i kultur?
  • “Nej. Der skal ikke ubetinget investeres mere i kultur. Fredericias borgere betaler betydeligt mere til kultur end nabokommunerne”
 • Kommunen skal gøre mere for at tiltrække virksomheder?
  • “Ja. Fredericia ligger fantastisk med havn, jernbane og motorveje. Kommunal fleksibilitet, hurtig sagsbehandling og dialog er nøgleord”

Følg med på Fredericia Avisen for flere portrætter af de lokale kandidater.