Til kommunalvalget i Fredericia er der 87 kandidater. I en lille portrætserie sætter vi fokus på et par af kandidaterne. Denne gang bringer vi et portræt af nr. 8 for Venstre, Gitte Bertelsen.

Gitte Bertelsen er 54 år gammel, født i Svenborg og opvokset i Grindsted. Tilbage i 1980 tog Gitte et valg og flyttede til Fredericia – et valg hun aldrig har fortrudt: “Det har jeg aldrig fortrudt, da jeg synes, at byen og yderområderne har så meget at byde på – En fantastisk by”.

Gitte er uddannet pædagog – et fag hun har holdt fast i. I dag er hun blevet leder af den private daginstitution Eventyrhuset. Gitte har også efteruddannet sig, for at være bedst muligt til at lede. Her har hun senest opnået en diplom i ledelse.

Om sin politiske karriere er Gitte beskriver hun sig selv som politisk engageret fra barnsben. Hun har altid haft lysten og interessen for samfundet – også når bølgerne går højt. Tidligere har Gitte været medlem af Socialdemokratiet, da hun var stor tilhænger af to bestemte personer og deres drive. Sidenhen har Gitte taget springet over midten, og har fundet sig godt til rette i Venstre.

Gitte Bertelsen blev spurgt om, hvad der har motiveret hende til at stille op til byrådet:

“Fordi jeg tror på, at jeg kan være med til at gøre en forskel samt udvikle kommunen endnu mere til gavn for alle og dette er jeg ikke i tvivl om. Så ser jeg også gerne, at der kommer flere kvinder ind, så det er mere fordelt. Jeg synes til tider, der er for megen snak og for lidt handling. For ord er jo så taknemlige og praksis noget helt andet”

Mærkesager:

Alle kandidaterne i denne portrætserie fik til opgave at udvælge lige netop de 3 vigtigste mærkesager. Gitte Bertelsen fra Venstre har udvalgt følgende tre:

Fokus på daginstitutions-, skole- og fritidsområdet samt ældreområdet

Her er der plads til forbedringer. Jeg vil arbejde for bedre vilkår inden for daginstitutions-, skole og fritidsområdet samt ældreområdet. Dette både i form af kvalificerede hænder samt rammerne skal være i orden for ansatte, børn, unge og ældre. Det kan blive meget bedre og jeg tror på, at det er muligt

Fokus på forebyggelse og tidlig indsats

Dette er meget vigtigt, for ved at investere i tidlig indsats, forbygger vi også, set i forhold til børn og unge i udsatte positioner, i forhold til inklusionsdelen samt børns læring og trivsel generelt. Udover dette skal vi huske på, at se på de ældre, som en ressource og ikke en byrde. Husk på, at de har bygget det samfund op, vi nyder godt af i dag.

Fokus på bosætning og vækst i Fredericia og yderområderne

Det er vigtigt, at kommunen fortsat arbejder målrettet med dette idet det er med til at skabe vækst og flere arbejdspladser, som i sidste ende frikøber plads til mere velfærd og udvikling i og for Fredericia og i yderområderne.

Ja/nej-runden

Sidst, men ikke mindst, skal kandidaterne prøve kræfter med en simpel ja/nej-runde på 5 spørgsmål.

 • Kommunens ældre skal have bedre forhold?
  • “Ja, helt klart. Det skylder vi dem. Vi bliver jo også selv ældre”
 • Kommuneskatten skal sænkes?
  • “Nej”
 • Der skal fokuseres mere på affaldssortering?
  • “Ja, det er godt for miljøet”
 • Der skal investeres mere i kultur?
  • “Ja, delvist. Det skal være der hvor det giver mening”
 • Kommunen skal gøre mere for at tiltrække virksomheder?
  • “Ja, det er med til at skabe vækst og arbejdspladser”

Følg med på Fredericia Avisen for flere portrætter af de lokale kandidater.