Til kommunalvalget i Fredericia er der 87 kandidater. I en lille portrætserie sætter vi fokus på et par af kandidaterne. Denne gang bringer vi et portræt af nr. 4 for Socialdemokratiet, Christian Bro.

Christian Bro er født på Sct Joseph i 1963 og beskriver sig selv som en ægte fæstningsdreng og Fredericianer af blod og hjerte. Christian er gift med Lotte og sammen har de to voksne døtre, der forlængst er fløjet fra reden.
Til daglig arbejder Christian Bro for PostNord på brevcenteret i Erritsø. Her har han været tillidsmand siden 1999.

Det politiske engagement har fulgt Christian Bro hele livet. Han har forskellige bestyrelses- og formandsposter undervejs på sit CV. Bro har været i byrådet to gange tidligere. Første gang fra 2005-2009, hvor han bestred posten som formand for arbejdsmarkeds- og integrationsudvalget. Christian har også den forgange periode siddet i byrådet for Socialdemokratiet. Her har han skiftet arbejdsmarked og integration ud med teknik og miljø.

Christian Bro kunne ikke forestille sig et liv uden at være engageret i politik:

“Jeg kunne ikke forestille mig ikke at være engageret i samfundets udvikling eller menneskers vilkår og det er jo hvad politik handler om, når alt kommer til alt.
I mine unge år, som nyvalgt tillidsmand, kunne det godt slå gnister – sommetider mange og varmere end godt var. Med alderen – og erfaringen – er nok kommet et større og større fokus på at skabe løsninger, der holder”

Der bliver debateret løs i valgkampen
Foto: Privat

Christian Bro beskriver valgkampen som en eksamen. Har han gjort det godt nok de sidste fire år? De borgere han har talt med indtil nu, tilkendegiver en tilfredshed og en stolthed over byen – noget Christian Bro i tidligere valgkampe har savnet.

Uanset vejret bliver borgerne mødt af Christian Bro

Mærkesager:

Alle kandidaterne i denne portrætserie fik til opgave at udvælge lige netop de 3 vigtigste mærkesager. Christian Bro fra Socialdemokratiet har udvalgt følgende tre:

Grøn omstilling og bæredygtighed

“Jeg har jo arbejdet rigtig meget med den grønne omstilling og bæredygtighed – her har vi for alvor gjort en forskel de sidste 4 år. Det skal vi selvfølgelig blive ved med, ikke mindst fordi det er lykkedes at samle alle byrådets partier om indsatsen – det er ikke set før…”

Fokus på den stigende ulighed

“Uanset om du er ung eller gammel, så skal du have de samme muligheder – her kan den kommunale indsats gøre en stor forskel i den rigtige retning!”

Kommunens ansatte

“Så kan det måske lyde underligt, når jeg nævner kommunens ansatte som en mærkesag. Det er bare et faktum at kommunens ansatte er alt afgørende for om byrådsbeslutninger lykkes. Hvis vi ikke sørger for efteruddannelse, kompentenceudvikling og alle de andre buzz-words i kender fra arbejdspladsen, så kan vi heller ikke forvente kvalitet i opgaveløsningen. Helt enkelt!”

Ja/nej-runden

Sidst, men ikke mindst, skal kandidaterne prøve kræfter med en simpel ja/nej-runde på 5 spørgsmål.

 • Kommunens ældre skal have bedre forhold?
  • “Ja”
 • Kommuneskatten skal sænkes?
  • “Nej”
 • Der skal fokuseres mere på affaldssortering?
  • “Ja, men det er allerede besluttet, så det kommer til at ske”
 • Der skal investeres mere i kultur?
  • “Ja, men sponsorater er mere end velkomne!”
 • Kommunen skal gøre mere for at tiltrække virksomheder?
  • “Ja”

Følg med på Fredericia Avisen for flere portrætter af de lokale kandidater.