Til kommunalvalget i Fredericia er der 87 kandidater. I en lille portrætserie sætter vi fokus på et par af kandidaterne. Denne gang bringer vi et portræt af nr. 11 for Venstre, Brian Hansen.

Brian Hansen er 44 år gammel, født og opvokset i Fredericia. Hans barndom er foregået i Erritsø, hvor han gik på det der dengang hed Erritsø Centralskole. Gennem Brians skoletid havde han store udfordringer med ordblindhed. Han fik derfor støtteundervisning gennem hele sin skoletid, og er nu kommet meget godt efter det. Nu sidder han som rådgiver i et ingeniørfirma, hvor han laver projektering af installationer til sygehuse og militær. Senest har Brian stået for udskiftningen af halvdelen af vandrørerne på Ryes Kaserne.

I vores snak var det tydeligt at mærke, at Brian Hansen er en meget passioneret mand. Især når det kommer til de der har vanskeligheder i skolen. Han har selv stået i situationen, og vil nu prøve at hjælpe andre. Han er en del af flere foreninger for ordblindhed og ADHD. Netop hans engagement i disse ting, har fåt Brian til at stille op til kommunalvalget denne gang. Han føler han kan gøre en forskel.

Brian Hansen kommer vidt omkring i valgkampen. Han har blandt andet besøgt specialskolen Frederiksodde, hvor han fortalte nysgerrige elever om politik og tog sig tid til, at svare på deres forberedte spørgsmål.

Når Brian møder vælgerne, er der et klar indtryk han vil give dem:

“Hvis jeg bliver valgt, skal vælgerne tænke: Her har vi en politiker der siger tingene som de er. En mand der ikke er bange for at åbne skabet, selvom han ved der er skeletter derinde” lyder det klart fra Hansen.

Mærkesager:

Alle kandidaterne i denne portrætserie fik til opgave at udvælge lige netop de 3 vigtigste mærkesager. Brian Hansen fra Venstre har udvalgt følgende tre:

Vi skal løfte uddannelsesniveauet i Fredericia

“I Fredericia bruger vi mange penge på folkeskolen. Rigtig mange penge. Penge der egentlig ikke giver sig godt ud, målt på karaktergennemsnit. For omkring 35 millioner mindre, kan Kolding Kommune præstere et langt bedre resultat.
Vi skal bruge deres eksempel i Fredericia. Der skal fokus på specialområdet – de udfordrede børn, de børn der har brug for støttetimer”

Vi har brug for en skilsmissepolitik

“46% af byens børn og unge lever i skilsmissefamilier. Det er tæt på hver anden elev i en skoleklasse – og der findes ingen politik på området. Fredericia har brug for en skilsmissepolitik. Børnehaver, skoler og fritidstilbud skal rustes til at håndtere det enkelte skilsmissebarn, så der sker en forventningsafstemning. Det skal bane vejen for en god kommunikation, og dermed de bedste forudsætninger for det enkelte barn”

Det er tid til en kulturforandring

“Et stort antal borgere føler, at de ikke bliver mødt af kommunen. Jeg har selv stået i deres sted i borgerservice, så jeg kender deres udfordringer. Kommunen har tabt flere sager ved ankestyrelsen, men jeg oplever gentagende gange, at de ikke får rettet op på praksis. Vi skal have skabt en kultur, hvor vi i fællesskab tolker lovgivningen rigtigt.
De unge i kommunen skal også høres. Over 800 unge har hverken arbejde eller uddannelse, og mange af dem føler sig ikke hørt. Vi skal skabe en kultur, hvor vi møder de unge, der ikke passer ned i de kasser vi i forvejen har. Vi skal have plads til alle”

Ja/nej-runden

Sidst, men ikke mindst, skal kandidaterne prøve kræfter med en simpel ja/nej-runde på 5 spørgsmål.

 • Kommunens ældre skal have bedre forhold?
  • “Jeg synes de medarbejdere vi har gør et godt stykke arbejde”
 • Kommuneskatten skal sænkes?
  • “Nej, der skal være økonomi til kommunens udfordringer”
 • Der skal fokuseres mere på affaldssortering?
  • “Vi gør det godt, så nej”
 • Der skal investeres mere i kultur?
  • “Nej. Teatret oplever stor succes og er nu selvkørende. Vi kan flytte penge herfra til andre kulturelle ting”
 • Kommunen skal gøre mere for at tiltrække virksomheder?
  • “Ja, men det skal være anderledes. Vi behøver ikke kun tiltrække logistik-firmaer, vi skal også have videns-firmaer til byen”

Følg med på Fredericia Avisen for flere portrætter af de lokale kandidater.