Fredericia Kunstforening holdte fernisering med den dansk-svenske billedhugger og maler, Pontus Kjerman, der gav en præsentation af de medbragte værker. En blanding af specielle malerier og skulpturer prægede de lyse lokaler, mens de mange fremmødte gæster havde mulighed for at stille spørgsmål til kunstneren.

Det første indtryk af skulpturerne var beundring af formen og detaljerne. Men ikke mindst udtryk og komposition. Kjerrman fik sagt, at der nok var tale om værker, der var for dyre til de flestes pengepung. Men kigge måtte man gerne.

Foto: AVISEN

Pontus Kjermann er uddannet på Kunstakademiet i København i slutning af 1970’erne. Senere blev han ansat som lektor på Kunstakademiets Billedkunstskoler, hvor han fik mulighed for selv at undervise kommende kunstnere. Han har løbende udstillet, men det er først senere i livet, at han for alvor søger at prioritere sin egen kunst. Der er meget fortællerglæde over værkerne, der hver i sær giver rig mulighed for beundring af evner og fortælling.

Foto: AVISEN

Fredericia Kunstforening kan være tilfredse med fremmødet, men ikke mindst det spændende program for 2023, hvor første måned af året kunne byde på denne unikke kreatør, hvis iderigdom og specielle baggrund præger udstillingen. Mennesker og dyr forenes i eventyret, mens formen lever og fortæller. Inspirationen henter Pontus Kjerrman blandt andet fra oldtiden, og det kan ses i værkerne.

Foto: AVISEN

Specielt er det også at se hans inspiration fra den kinesiske malertradtion, hvor han har malet på ruller. Altså malerier, der kan rulles sammen og hænges op efter behov.

Foto: AVISEN