Arbejdsgiveren havde forfalsket fire polske ansattes COVID-19-attester, så personerne kunne leve op til reglerne om et anerkendelsesværdigt formål og dermed rejse ind i Danmark for at arbejde. Også de fire medarbejdere blev dømt for COVID-dokumentfalsk.

En 41-årig polsk mand blev torsdag ved en domsmandsret ved Retten i Sønderborg idømt fire måneders fængsel for COVID-19-relateret dokumentfalsk.

Hændelsen fandt sted den 1. december ved Frøslev Grænseovergang, hvor den 41-årige som arbejdsgiver havde forfalsket fire polske ansattes COVID-19-attester, så personerne kunne leve op til reglerne om et anerkendelsesværdigt formål og dermed rejse ind i Danmark for at arbejde.

De fire polske medarbejdere og efterfølgende arbejdsgiveren blev anholdt af betjente fra Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) ved Syd- og Sønderjyllands Politi og har været varetægtsfængslet frem til dommen.

De fire polske ansatte, alle mænd i alderen 42 til 51 år, blev hver idømt 80 dages fængsel for at have vist de forfalskede dokumenter i forbindelse med indrejse.

Da der var tale om en overtrædelse af straffeloven set i lyset af den aktuelle Corona-situation havde 
Anklagemyndigheden ved Syd- og Sønderjyllands Politi nedlagt påstand om, at de i alt fem tiltalte skulle have deres straf skærpet. Og den påstand fulgte retten.

Den 41-årige mand har erkendt forholdet, mens de fire øvrige under sagen har nægtet sig skyldige.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer