Flere af Jyske Banks filialer, blandt andet i Fredericia og Kolding, har i de seneste dage modtaget mistænkelige breve fra en ukendt afsender. Midt- og Vestjyllands Politi, der står for efterforskningen, tager sagen alvorligt.

I løbet af torsdag og fredag har flere forskellige filialer af Jyske Bank modtaget trusselsbreve fra en ukendt afsender. Det er blevet besluttet at samle efterforskningen hos Midt- og Vestjyllands Politi, som derfor vil håndtere alle anmeldelserne om de pågældende breve.

– Det er en sag, som vi ser på med stor alvor, og som vi prioriterer højt. Trusselsbreve med pulver skaber utryghed hos modtagerne, og i den her sammenhæng er der tale om en overtrædelse af straffelovens § 266, siger politiinspektør hos Midt- og Vestjyllands Politi Hans Roost, der er leder af politikredsens centrale efterforskning.

En overtrædelse af straffelovens § 266 kan give op til to års fængsel, og efterforskningsarbejdet er nu i fuld gang for at finde frem til den eller de gerningsmænd, som står bag pulver-trusselsbrevene.

De foreløbige undersøgelser af indholdet i brevene, som Statens Serum Institut i København har foretaget, viser, at der er tale om et ufarligt stof.

Midt- og Vestjyllands Politi er i gang med at sikre spor og samarbejder også med politiets nationale kriminaltekniske center om opklaringsarbejdet.

– I den operative tilgang har vi altid sikkerheden i fokus, og derfor samarbejder vi bl.a. også med Center for Biosikring og Beredskab, som håndterer og undersøger brevene, siger Hans Roost.

Fund af hvidt pulver

Sydøstjyllands Politi kunne på pressebriefingen klokken 17:00 ikke uddybe forholdet, men vagtchef Torben Møller bekræftede, at der var sendt mistænkelige breve til Jyske Bank i Fredericia og Kolding, og i begge tilfælde var der blevet tilført noget hvidt pulver. Sydøstjyllands Politi har ikke yderligere kommentarer til sagen, oplyser vagtchefen.

0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer