To ældre borgere i Fredericia er de seneste dage blev udsat for bedrageri. Der er hævet tusindvis af kroner på deres betalingskort.

– Vi ser desværre flere tilfælde af bedrageri i disse dage. Der sidder nogle folk på nettet og leder efter ældre borgere, oftest ud fra navnene. Når de ringer rundt, lytter de efter stemmen for at sikre sig, at det er en ældre person. Herefter udgiver de sig for at være fra banken af. I den første sag fortalte de, at en borgers dankort var blevet misbrugt, men der ville komme en bankbetjent forbi efter kort og pinkode. Det skete tirsdag den 2. august klokken 17.15. Efterfølgende er der foretaget fire hævninger i butikker og hæveautomater. Vi er i gang med at tjekke videoovervågningen de pågældende steder. Det var en 84-årig dame, der blev snydt her, fortæller Ole Eckholdt fra Sydøstjyllands Politi og slutter med endnu en sag:

– Onsdag klokken 12.00 bliver en 78-årig dame ringet op fra en, der påstår at være hendes bank; Danske Bank. Her fortæller pågældende, at hendes konto er ved at blive hacket, men der kommer en bankbetjent ud efter hendes visa-dankort og pinkode. Der bliver endda tilføjet, at der kommer et nyt kort i morgen. Efterfølgende har bedrageren hævet 6.000 kroner på kortet.

Politiet slår fast:

– Der kommer ingen bankbetjente. Det er ikke nødvendigt for at få et kort spærret. Bedrageriet går ud over de ældre borgere, der desværre er lette ofre, slutter Ole Eckholdt.

Alle oplysninger bragt i denne artikel er oplyst af Sydøstjyllands Politi ved den daglige pressebriefing.