Pausesnakken var godt givet ud, da FC Fredericia i går sikrede sig adgang til kvartfinalen i pokalturneringen, efter en sejr på 2-0 mod HB Køge.

Efter en første halvleg, hvor FC Fredericia ikke for alvor kom frem til det store, så kom der gang i den i anden halvleg. Først slog McGrath til kort tid inde i anden halvleg og med en halv time igen lukkede Anders Holvad kampen til 2-0.

– Vi spillede stift i første halvleg, vi spillede som om vi var bekymrede for, at vi måske synes vi var favoritter, efter vi så deres opstilling. Det virkede lidt som om, at vi var bekymrede for at lave fejl og vi ikke rigtig slap os løs. Vi talte om i pausen, at det skulle vi bare gøre. Vi skulle spille med mere optimisme, tage nogle flere chancer, spille med hurtigere flow og ikke løbe og tænke over, hvor man skal spille bolde hen, siger FCF-træner Jesper Sørensen til Fredericia Avisen.

HB Køge havde flere nærgående forsøg i første halvleg. Blandt andet et skud på stolpen.

– Det ene var et indløb fra højresiden, hvor han kommer langt ind og vi er meget passive, og så bliver den sparket på stolpen, os fordi Nymand glider. Det andet var så et indlæg, som blev afværget. Men det er en kamp, hvor vi spiller til nul uden at vores målmand skal sprælle som en blæksprutte for at vi holder nullet, fortæller Jesper Sørensen og kommer ind på den defensive præstation i kampen:

– Jeg synes, at vi havde godt styr på dem defensivt. Jeg synes i første halvleg, at vi var lidt passive i vores defensive spil, og fik ikke sat nok tryk på i vores pres. Det lykkedes vi med i anden halvleg.

Prioriteringen af pokalturneringen

Op til kampen havde Jesper Sørensen skiftet tre spillere ud i forhold til søndagens kamp mod FC Roskilde. Ud gled Oliver Fredsted, Dennis Fazlagic og Niels Letort, der blev erstattet af henholdsvis Niclas Nymand, Esben Petersen og Dennis Høegh.

Udskiftningerne skal dog ikke ses i lyset af, at NordicBet Ligaen prioriteres over DBU Pokalen eller omvendt.

– Jeg prioriterer det hold, som jeg synes er det rigtige at spille med til hver enkelt kamp. Hvis ikke vi skal gå efter at komme i pokalkvartfinalen med den historik klubben har, så synes jeg der er noget forkert. Selvfølgelig kan vi også få en stor kamp foran os, uanset hvem det bliver, så vil det være glædeligt. Det skal vi gå efter alt vi kan, forklarer Jesper Sørensen og fortsætter:

– Vi skal ikke gå at lade som om, at vi ikke kan spille tre kampe om ugen, fordi det kan de her spillere godt. De er veltrænede, og bruger vores trup så godt som vi kan. Vi har ikke den største trup, men heldigvis er det kvalitet dem der spiller. Vi så fx en Nymand spille en rigtig god kamp, han har ikke spillet så meget.

Næste gang FC Fredericia skal i aktion er på søndag, hvor modstanderen er Vejle på Monjasa Park.