Mange mennesker får i lige for tiden videoer i deres Messenger eller direkte på Facebook, det er endnu en virus der hærger. Mens jeg skrev dette opslag kom der 2 beskeder mere, heldigvis er jeg varsom, men pas på.

Foto: Fredericia Avisen

Heldigvis har alle tre videoer, jeg har modtaget været fra folk som normalt ikke skriver til mig, derfor var jeg ekstra vågen. Men tit er vores færden på nettet hurtig respons, det er derfor hackere bruger disse videoer til at ligge virus ind på din computer eller smartphone. Ofte ved man ikke at ens egen messenger sender ud til vennelisten, så det er en meget ondsindet virus.

Denne virus stjæler din oplysninger.

Gode råd:

Får du tilsendt en video, så skriv til personen “er det dig, der sender denne video”. Vent med at klikke på en video til personen har bekræftet at det er noget de har sendt.

Har du ikke hørt fra personen i lang tid, så overvej om det virkeligt kan passe de sender en video uden at skrive andet.

Pas på dit password og trykker du på noget, hvor du skal indtaste dine loginoplysninger for f.eks at få lov til at se en Youtube video, er der sikkert noget galt.

Er du i tvivl om, der er nogle, der har kontrol over din Facebook, så skift dit password og log af alle enheder.

Arkiv foto