En ny undersøgelse fortæller, at ”pårørende er psykiatriens hemmelige våben”.Alle os, der i årevis har beskæftiget os med borgere med psykiatriske lidelser, vidste det godt. Alle de borgere, som rent faktisk har pårørende med overskud, klarer sig bedre. Sådan er det bare. 

Men jeg er faktisk også bekymret for, at vi trækker alt for store veksler på de pårørende. Når en mor afvises i psykiatrien med beskeden: ”Du er ressourcestærk, tag hende med hjem og sørg for, hun ikke begår selvmord”. Så er vi gået over grænsen for, hvad en pårørendes opgave er.Er det de allermest syge, det går hårdest ud over, fordi vi mangler sengepladser? Er vi ved at få et psykiatrisk tilbud, hvor det er den syge selv eller dennes pårørende, der skal manøvrere i kaos?   

Selvfølgelig skal pårørende inddrages, alt det de ønsker og magter. Men vi må have et sikkerhedsnet, som holder hånden under dem, der ikke har pårørende til at støtte sig, eller pårørende som bare ikke magter det mere. Vi venter på at regeringen kommer med en langsigtet plan. Der er store forventninger. Men er der politiske vilje?

0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer