Nu har jeg haft 3 oplevelser med henvendelse fra Fredericia kommunes Jobcenter som får mig at spørge ”hvad laver de eller ved den ene ikke hvad en anden laver?

Jeg fik i januar den 5/1-21 et pænt brev om hvordan jeg skulle forholde da der den 20/12-20 skete ændringer i retningslinjerne for deltagelse i aktiviteter og tilbud grundet COVID19.

Det var specielt på områder som: Samtaler, ledighed, aktiviteter og tilbud, rådighedsforpligtelse, udbetaling af forsørgelsesydelser og kontakt til jobcenter Fredericia.

Jeg tænkte, nu har jeg ikke været ledig siden jeg fyldte 18 og det var i 3 mdr., jeg er i dag 59, så hvorfor skriver jobcentret til mig?

Jeg henvendte mig til jobcentret og udbad mig selvfølgelig forklaring på hvorfor jeg fik denne skrivelse. En afdelingschef ringede kort tid efter til mig for at forklare, men jeg bad ham om at svare skriftlig da jeg havde bedt om et skriftligt svar. Svaret var Du modtager dette brev, idet du har en aktuel sag med bevilling af et arbejdsredskab i form af et headset”

Brevet er stilet til alle borgere med kontakt til Jobcenteret, idet der i brevet er generelle informationer om mulighederne for at komme i dialog med jobcenteret under de nuværende skærpede restriktioner som følge af covid-19”

Nå ja, det var da et svar, men jeg forstår stadig ikke at jeg skulle have den førnævnte skrivelse og slog mig tåls med svaret, for det var nok en enlig svale.

Jeg er i fuldtidsstilling med 37 timers om ugen og i forbindelse med mit hørehandicap, har CI, har jeg siden 2016 fået bevilliget en §56. Den seneste §56 udløb den 11/2-21 så jeg og min arbejdsgiver søgte selvfølgelig om forlængelse. Forlængelsen blev bevilliget og godkendt den 5/2-21 så alt var som det skulle være.

Men! Den 12. april, 2 mdr. efter, dukker der uden varsel et brev op i E-boks til min arbejdsgiver, et varslingsbrev, et brev om at jobcenter Fredericia ville meddele Vi skal gøre jer opmærksom på, at den aftale, der i henhold til sygedagpengelovens § 56 er indgået mellem nedenstående parter, udløber den 10.02.2021.

Hvis I ønsker at forlænge aftalen, skal I indsende en ny ansøgning. Kommunen tager herefter stilling til, om aftalen kan forlænges.

Jamen altså, den blev godkendt den 5/2-21 af Jobcenter Fredericia! En henvendelse til Jobcenter Fredericia om hvad årsagen var til den nævnte skrivelse var fremsendt var ”det var normal procedure”

For mig virkede det som om den ene ikke viste hvad den anden lavede eller laver. Nå det var nok en svipser i disse CORONA tider!

Så for nyligt, den 13/5-21 modtager jeg, igen, et brev fra Jobcenter Fredericia om seniorpension! Seniorpension tænker jeg, fedt, kan jeg få seniorpension. Nej, selvfølgelig kan jeg ikke få det, jeg er 59 år og seniorpension kan tidligst fås når du har 6 år til folkepension og max kan arbejde 15 timer om ugen.

Brevets ordlyd gengivet her:

”Orientering om mulighed for at søge seniorpension

Vi skriver til dig, da vi gerne vil informere dig om ordningen med seniorpension. Du modtager dette brev, fordi du har en aktiv sag hos Jobcenter Fredericia. Ud fra dit fødselsår kan vi se, at seniorpension eventuelt kan være en mulighed for dig, hvis du opfylder de betingelser, som kræves. Seniorpension er for mennesker, der har nedsat arbejdsevne på grund af helbredsproblemer og har et langt arbejdsliv bag sig. Hvis du tidligere er orienteret om ordningen hos din sagsbehandler, kan du se bort fra dette brev. På www.borger.dk har du mulighed for at ansøge og finde flere oplysninger om ordningen. Du kan også kontakte Seniorpensionsenheden ved Udbetaling Danmark på telefon 7015 1500.Du er også velkommen til at kontakte Jobcenteret på telefon 72113666, hvor vi mandage og onsdage mellem kl. 9-12 vil være klar til at svare på spørgsmål vedrørende seniorpension.

Venlig hilsen Jobcenter Fredericia”

Sidste henvendelse har fået mig til at skrive til Jobcenter Fredericia om en redegørelse for hvorfor jeg får denne henvendelse om seniorpension og om hvis Jobcenter Fredericia mener jeg er berettiget til seniorpension at så kan et møde aftales med mig da jeg gerne vil høre mere om muligheden.

Fredericia Jobcentres udgangspunkt for at henvende sig til mig er mit fødselsår, nedsat arbejdsevne og et langt arbejdsliv…. Jeg opfylder et pkt. et langt arbejdsliv, men om det er nok til seniorpension, må tiden vise 

Nu er jeg overbevist om at der ikke er styr på arbejdsgangen i Jobcenter Fredericia, at den ene ikke ved hvad den anden laver og at der trykkes på en tilfældig knap når der sendes brev(e) til borgerne i Fredericia.

Måske jeg får et svar der kan forklare det, men jeg må væbne mig med tålmodighed og se tiden an inden kommunen får svaret indenfor fristen på 7 arbejdsdage… måske jeg bliver indkaldt til møde om seniorpension.

Skulle der være en politiker i Fredericia kommune som også finder ovennævnte besynderligt er vedkommende velkommen til at få rettet op på det. Jeg har i hvert fald til sinde at følge det til dørs med et svar der for mig er tilfredsstillende. Et svar, at jeg er i deres system er ikke dækkende, der skal mere til!

Indtil da, venter jeg i spænding på, hvad Jobcenter Fredericia har i sinde at skrive til mig næste gang der trykkes på masse udsend knappen.

Lars Rasmussen
Nymarksvej 13
7000 Fredericia

0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer