OneTech i Fredericia, der til dagligt servicerer og leverer løsninger til restaurationer, storkøkkener og kølebranchen, har købt fynske Classic Gastro.

Efter et stort økonomisk uvejr gik Classic Gastro, der blev grundlagt i 1999 i år, konkurs. Classic Gastro A/S har leveret storkøkkenudstyr til hele Skandinavien, og flere af selskabets kunder har OneTech serviceret. Derfor var der ikke langt fra tanke til handling for indehaveren af OneTech, Rasmus Herlufsen, da han besluttede sig for at købe konkursboet.

– Vi har mange kunder, der benytter sig af Classic Gastros-produkter, derfor ville vi være sikre på, at vi fortsat mange år frem kunne servicere dem. Det kræver et stort varelager med tilbehør og produkter. Det er sammen med kontorudstyr og lignende, det vi har købt. Vi har hentet alt til Fredericia med hjælp fra Dueholm Vognmandsforretning, ligesom vi har overtaget alle aktiver. Selve virksomheden boede til leje, så vi har ikke bygningen med, men alt andet, fortæller Rasmus Herlufsen.

Rasmus Herlufsen, One Tech

Det er ikke længe siden, at OneTech købte ejendommen på Korskærvej 29 i Fredericia. Det var også en investering i fremtiden, og det er opkøbet Classic Gastro også.

– Vi er så småt i gang med at sætte alt i kasser, få det talt op, sat i systemer. Det kan vi blandt andet takke Camilla for (Rasmus’ kæreste red.), der arbejder med at få det sat i system. Dertil kommer, at vi ved, at markedet efterspørger produkterne, fordi det er kvalitet og netop beregnet til de store køkkener, hvor der skal produceres massevis af fødevarer, bemærker Rasmus Herlufsen.

Produkter til mange kundetyper

– Classic Gastro laver blandt andet kipsteger (kraftig støbejernspande, der giver lang holdbarhed og jævn varmefordeling, red.) til storkøkkener, plejehjem og andre større steder. Dertil kommer produkter, hvor der er produceret gryder fra 40 til 500 liter. Så det er professionelle produkter, vi taler om, siger Herlufsen.

Det har været essentielt fortsat at kunne udbyde produkter, men også at kunne servicere kunderne.

– Vi skal simpelthen kunne servicere og supportere dem, derfor har vi købt virksomheden. Det var tanken bag. Det er nogle fine produkter, vi har fået på lager på hylderne. Vi er klar til at servicere nu. Desværre har vi overtaget en virksomhed, hvor alt data lå i hovederne på medarbejderne, derfor skal vi nu sætte alt i system. Det er hårdt arbejde, men vi er klar på udfordringen, og tror på, at det bliver meget værdifuldt for vores kunder, siger han og tilføjer:

– Classic Gastro har små 5000 produkter, hvor det danske marked er godt, men det norske ekstra godt. Jeg tror på, at der er forretning i købet på den lange bane. Først og fremmest er vi glade for købet, og det er det vigtige lige nu. Brandet har et stort potentiale, derfor fortsætter det som Classic Gastro, der også bliver en salgsside for OneTech, da classicgastro.dk har mange besøgende. Vi har også fået etableret vores showroom herude, og der kommer løbende varer, så kunderne kan komme forbi og se produkterne med egne øjne. Det er ikke så ukendt for Fredericia med sådan et showroom. Jeg husker selv i 1995, da jeg startede i lære, at man kunne se produkterne i et showroom, det er samme koncept, vi har med at gøre her, og nu tilføjer vi produkterne fra Classic Gastro.

Om købesummen fortæller Rasmus Herlufsen, at den ikke kan oplyses, men han vil dog slå fast, at det vigtigste var at sikre produkterne, så kunderne fortsat kunne få den gode service.  

Om Classic Gastro

Virksomheden blev oprindelig startet i 1999 som en udløber af Jøni Foodline. I 2003 blev virksomheden relanceret og år for udbygget til sin nuværende form. I 2004 blev SousVide aktiviteter til købt fra Kolva. Classic Gastro er en international nichevirksomhed med egne produkter af høj kvalitet. Kunderne har været danske, norske og i mindre grad eksport. Slutkunderne er hotel, restaurant, industrien og offentlige institutioner.