Fredericia Shopping glæder sig hvert år over julen. Dels er det for butikkerne, som ”ejer” Fredericia Shopping, den helt store handelstid og dels er det en udsøgt mulighed for pynte op og skabe stemning. Formand for Fredericia Shopping, Ole Mortensen, glæder sig især over et nyt tiltag, nemlig Julebyen Fredericia. Med Julebyen får vi mulighed for at lave en masse stemningsfuld atmosfære på Rådhuspladsen, siger Ole Mortensen.

Julebyen på Rådhuspladsen fra 1. december

I år skruer Fredericia Shopping helt op for julecharmen. Ved et samarbejde med Fredericia Kommune og Business Fredericia skabes en Juleby på Rådhuspladsen.

Rundt omkring det store juletræ placeres 8 julehuse, hvorfra der er salg af forskellige varer. Der er en god blanding af kunsthåndværk, både professionelt og på hobbyplan, der er kolonial varer, juleøl og -vin samt æbleskiver og gløgg. Igennem december kan man opleve nye sælgere i husene, fortæller Ole Mortensen.

Julemanden har stadig sit helt eget hus, men i år står det åbent, så børnene kan gå ind og aflevere deres ønskeseddel og sidde i Julemandens store guldstol, mens mor eller far foreviger øjeblikket i et foto.

Fredag den 1. december åbner Julebyen kl. 15.00, hvor Borgmesteren klipper den røde snor, og der er forskellig underholdning frem til kl. 18.00.

Julehusene er gennem efteråret blevet bygget hos Produktionsskolen Fredericia. For at understrege atmosfæren i og omkring Julebyen har Fredericia Shopping købt granguirlander med indbygget lys, som sættes fast på Julehusene og vil give stemning på området, også når Julehusene ikke har åbent.

Julehusene er sponsoreret af Fredericia Håndværkerforening, Business Fredericia og Fredericia Kommune.

Julemandens ankomst og Black Friday 24/11

Fredag den 24. november ankommer Julemanden til Gammel Havn kl. 17.00. 6. Juli Garden spiller på kajen og tager sammen med Borgmesteren imod Julemanden og hans kone. Følget kører bagved 6. Juli Garden i Den Gamle Brandbil op til Rådhuspladsen, hvor Borgmesteren hilser på sine bysbørn og Julemanden tænder det store træ kl. 17.30

Fredericia Shopping vil gerne give publikum og ikke mindst alle børnene, den bedst mulige oplevelse. Derfor er der sørget for mere plads på Rådhuspladsen. Den store brandbil kommer ikke og bølgebænken fjernes, så der bliver markant mere plads til alle børn og forældre.

I stedet taler Borgmesteren fra Den Gamle Brandbil og Julemanden vil fra Brandbilen tænde lyset på træet med sin magiske stok, når alle har hjulpet med at tælle ned fra 10.

4 steder i byen er der opstillet pavilloner, hvor alle børn bagefter kan få uddelt en håndfuld karameller (så længe lager haves).

Igen i år er Dykkerklubben Blop tilstede i Gammel Havn, for at kunne yde assistance, hvis nogen falder i vandet.

  • Vi er meget opmærksomme på sikkerheden omkring vores arrangementer, siger Karina Wærnskjold-Thiesen, By- og Eventkoordinator i Fredericia Shopping. Det ligger os meget på sinde, at vores gæster skal have en god og hyggelig oplevelse, når de besøger byen.

Efter juletræstænding på Rådhuspladsen, kører Borgmesteren og Julemanden med deres koner en tur rundt i gågaderne inden de ankommer til Axeltorv, hvor torvets store træ skal tændes kl. 18.00. Også her er der uddeling af karameller fra pavillonen på Axeltorv.

Resten af aftenen er der i forbindelse med Black Friday åben til kl. 22 i byens butikker. Den amerikanske tradition Black Friday har for alvor bidt sig fast i danskerne, og butikkerne er klar med gode tilbud og hygge om kunderne.

På Rådhuspladsen spiller dj’en op med alle de bedste hits frem til kl. 22. Vi håber, at se rigtig mange juleglade kunder i Fredericia, slutter Ole Mortensen.