Som AVISEN tidligere har erfaret, får Fredericia Håndboldklub tilgang af Sebastian Henneberg. I en pressemeddelelse oplyser klubben, at de har indgået en to-årig aftale med Henneberg.

Med afgangen af Nicolaj Nørager skal der en ny højrehåndet bagspiller ind på FHK’s hold, og svaret på det er nu fundet. Ganske som ventet er der tale om Sebastian Henneberg.

Henneberg har tidligere i karrieren spillet en årrække i Århus Håndbold inden, at han skiftede til Elverum og efterfølgende Aalborg. Da han ikke havde udsigt til en stor rolle i denne sæson i Aalborg, drog han videre til Eurofarm Pelister i efteråret, og der har han spillet en nøglerolle med 35 mål i seks kampe i European League. Fra sommeren 2023 bliver det i FHK-trøjen, at den 198 cm høje bagspiller skal score mål.

– Sebastian Henneberg er en komplet spiller, som er dygtig i begge ender af banen. Angrebsmæssigt vinder han duellerne, og har blik for medspillerne med mange assists til følge. Han har erfaring fra både Champions League og European League, og han har i efteråret vist, at han igen er helt fit for fight efter en skadesplaget tid i Aalborg. Den erfaring, som Henneberg har opnået, skal være med til at rykke os yderligere, og det gerne med medaljer til følge, siger administrerende direktør i FHK, Thomas Renneberg-Larsen.

Den kommende FHK-spiller har fået et godt indtryk af klubben, som han også kender i forvejen.

– Jeg har haft gode samtaler med Gudmundur Gudmundsson og Thomas Larsen. Hele setuppet virker spændende, og det er en klub med store ambitioner. Der bliver oprustet meget, og det glæder jeg mig til at være en del af. I forvejen kender jeg den fysiske træner, Thomas Padkær, fra ungdomslandsholdet, og der er flere spillere, som jeg har spillet sammen med tidligere, så det bliver fedt at spille sammen med dem igen, siger Sebastian Henneberg.

Henneberg, der flytter til Fredericia til sommer, var på juleferie i Danmark, og der blev der også tid til et smut til Fredericia, hvor han blev vist rundt.

– Jeg glæder mig til at lære byen bedre at kende, når jeg flytter til, siger Sebastian Henneberg.

I sin tid i Eurofarm Pelister har Sebastian Henneberg prøvet lidt af hvert. Det går vildt for sig på tilskuerpladserne, og der foregår ting, som ikke ses på nordiske breddegrader.

– Hvis man skulle vælge en hjemmebane ala i Nordmakedonien, er det Fredericia. Det er virkelig en fed hjemmebane hvor der er tryk på. Holdet bliver båret frem, og jeg glæder mig til at spille i thansen ARENA og opleve hvad det vil sige at være på hjemmebane der, forklarer Henneberg.

På det personlige plan forventer Sebastian Henneberg at komme til at bidrage i begge ender af banen.

– Jeg er en rimelig komplet spiller, der mestrer det meste i begge ender af banen og det håber jeg også kommer til udtryk. En af de ting, som vi skal forbedre, er bundniveauet, og det håber jeg at være med til at højne, slutter Sebastian Henneberg.