Elbiloperatøren CLEVER og føtex Kolding City har netop sat strøm til en helt ny type multi hurtiglade-station med tre stik, der kan oplade alle moderne elbiler på under en halv time på føtex’ parkeringsplads.

Elbiloperatøren CLEVER driver et landsdækkende netværk af 360 hurtiglade-punkter til elbiler. Med åbningen af den nye ladestation i Kolding styrkes elbil-korridoren gennem Danmark for elbiler.

Oplad, mens du handler
Den nye hurtiglade-station står på føtex’ parkeringsplads, som led i et stort samarbejde Dansk Supermarked og CLEVER har om opsætning af ladestationer til elbiler ved koncernens mange varehuse. Samtidig er placeringen i Kolding rigtig god.

-Placeringen hos føtex er ideel, da man kan foretage sine daglige indkøb, mens elbilen får ny energi. På den måde udnytter man tiden bedst muligt som elbilist. Samtidig er placeringen i Kolding med til at gøre CLEVERs korridor igennem landet endnu mere fintmasket til glæde for både de danske elbilister, men i høj grad også for de norske elbilturister, der benytter CLEVERs ladenetværk, fortæller Casper Kirketerp-Møller, adm. direktør, CLEVER.

Opladning til alle elbiler

Den nye hurtiglade-station i Kolding har både DC-opladning med 50 kW med CHAdeMO-stik til f.eks. Ny Nissan LEAF og DC-opladning med 50 kW med CCS-stik til f.eks. BMW i3 og Volkswagen e-up! og e-Golf. Og som noget helt nyt AC-opladning med 43 kW med Type 2-stik, der specifikt passer til Renault ZOE Z.E. og Tesla.

-Det skal være nemt at køre elbil, og derfor etablerer vi ladestationer, der passer til alle moderne elbiler. Det betyder, at du som elbilist altid kan være sikker på, at der er ladestandere eller hurtiglade-stationer i vores netværk, der passer til din elbil. Elbil og opladning går hånd i hånd, og derfor er det vigtigt, at vi har en ladeinfrastruktur, der skaber tryghed, siger Casper Kirketerp-Møller, adm. direktør i CLEVER.

CLEVER driver yderligere otte ladepunkter i Kolding bla. ved Storcenter Kolding og på Ålegården 1 i Kolding.

På CLEVERs gratis smartphone app kan man se alle ladestandere i CLEVERs ladenetværk og via telefonens gps finde vej til nærmeste ladestander. Samtidig kan man se, om ladestanderne er ledige eller i brug – eller hvis de er midlertidig ude af drift.