Gudmundur Gudmundsson blev præsenteret sidste efterår som ny cheftræner i FHK. Han tiltrådte den 1. juli 2022, og i knap halvanden måned har træningen været i gang i hallen, Mandag er tiden kommet til den første kamp, hvor der er noget på spil. Det sker, når Skive fH venter på udebane i pokalturneringens ottendedelsfinale.

Takterne har været lovende i FHK’s seks testkampe, hvor der er blevet gjort rent bord med sejre. I særdeleshed har nytilkomne Thorsten Fries og James Scott vist sig som store profiler i de kampe, og nu er det op til dem, at vise de er der, når det gælder. Nok er der tale om en gældende kamp, men der er også tale om en kamp, hvor FHK skal vinde i sikker stil.

adp-as.dk

Skive er nedrykkere til 1. division, og de har mistet flere profiler i forhold til sidste sæson. Væk er markante profiler som Mads Peter-Lønborg, Andreas Søgaard og Magnus Haubro. “MP” er draget til KIF Kolding, mens de to sidstnævnte nu tørner ud i Ribe-Esbjerg, og der bliver nogle store sko at udfylde for de nytilkomne Skive-spillere, hvor de fleste har det til fælles, at de er unge. En, der ikke er ung, men som er skiftet til Skive, er stregspilleren Daniel Guldsmed. Guldsmed blev dog skadet i en testkamp mod Rækker Mølle, og jungletrommerne vil vide, at han formenlig ikke spiller mod FHK. 

Med eller uden Daniel Guldsmed er der dog ikke nogen diskussion. FHK skal sikkert videre til pokalturneringens kvartfinale. Testkampene har vist, at FHK har et rigtig højt topniveau, og holder det over en hel sæson, kan det bære Gudmundur Gudmundssons sæson rigtig langt både i pokalturneringen og i den hjemlige liga. Derfor skal der til hver en tid være forskel på Skive og FHK, og netop af den årsag vil der formentlig blive mulighed for Gudmundsson til at spille mere bredt end, hvad han ellers ynder at gøre.

En af den islandske træners karakteristika er, at han holder sig til en stamme af spillere og ikke ikke nødvendigvis bruger hele holdet, som man tidligere har set det med Jesper Houmark. Lige mod Skive giver det dog god mening at spille bredt, da der ikke vil være nogen grund til at belaste nogen spillere mere end højst nødvendigt i en kamp, som man formentlig kommer til at vinde sikkert. Forude vente allerede på fredag den første ligakamp mod Skanderborg-Aarhus, og med den for øje, vil Gudmundur Gudmundsson sandsynligvis komme til at rotere mere end man kommer til at se i tilspidsede kampe.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia

Der er kampstart mellem Skive og FHK klokken 18:30.