Efter et dejligt og overraskende besøg på scenen til sidste års Julerock vender Nikolaj tilbage til Tøjhuset fredag d. 24. november.

Med sig har Nikolaj Christensen et hold garvede piloter og et ’greatest hits-sæt’ bestående af de største sange fra det omfangsrige katalog. Med på sætlisten finder man også det nye nummer, ’Pis og papir’, som i sig selv viser, hvordan eventyreren og historiefortælleren, Nikolaj Christensen, er tilbage for fuld kraft.

Nikolaj Christensens debut album “piloter” høstede anmelderroser, solgte i stakkevis og gjorde ham til et kendt og respekteret navn blandt både musiknørder og teenagefans – ikke mindst via sangen ’Ridderen af kærligheden’. I 1990 blev gennembruddet cementeret, da han fik prisen som bedste nye navn ved Dansk Grammy.

Ligefremme, iørefaldende, dansksprogede og delvist selvbiografiske sange med et strejf af melankoli og den gådefulde relation mellem mand og kvinde som et hovedtema.

Som det musikalske centrum var fra begyndelsen Nikolaj Christensens intenst-rustne røst.

Marts 2000 samlede han karrierens hidtil bedste sange på opsamlingsalbummet ’Sidder På En Raket’. På opsamlingen fandt man også det nye nummer ’Du Kan Svæve Rundt’, der blev et hit i egen ret. Med sine 20.000 solgte eksemplarer var opsamlingen et stærkt afsæt for omfattende turnévirksomhed med Piloterne, sideløbende med at Nikolaj Christensen skrev og indspillede to albums på to år: ‘Solar Plexus’ fra 2001 og ‘Lige På Kornet’ fra 2002. Nikolaj & Piloternes rolle som energisk liveband blev derefter dokumenteret på ‘Live 2004’.

2006-albummet ‘Selvantændt’ blev skabt som soloalbum og sikrede Nikolaj Christensen en nominering til Danish Country Music Awards. Derefter kom igen to albums med Piloterne – ‘MAND!’ fra 2009 og ‘Valby Town’ fra efteråret 2010.

Efter ’Valby Town’ valgte Nikolaj Christensen på ny at holde en pause fra musikken. Helt som i begyndelsen af 1990’erne. Han ville prøve et andet liv og tog ud at blaffe, men musikken blev ved med at rumstere i baghovedet. I sommeren 2015 optrådte han i privat regi ved et bryllup. Brudeparret skulle danse brudevals til en af hans sange, og da han trådte ud i sommernatten bagefter, var ikke tvivl om, at han måtte tilbage til musikken.

Selv om det er en siddende koncert er det fuldt ud tilladt at danse og synge med på alle de velkendte sange.

Billetter til koncerten, der starter kl. 21, købes på tojhuset.dk.