Christian Ege Nielsen, også bare kaldet Ege blandt venner, har kæmpet sig op nede fra. I dag er han anfører for FC Fredericia og spiller en stor rolle på holdet, og det har Fredericia Avisen taget en snak med ham om.

Med en skolegang på Skjoldborgvejens Skole, fodbold i Fredericia fF og FC Fredericia, så er Christian Ege vokset op som rigtig fæstningsdreng. Derfor betyder det også noget specielt for ham at spille på klubbens NordicBet Liga-mandskab.

– Det betyder meget for mig. Jeg er vokset op i byen, hele min familie bor stadig i byen og som du siger, så har jeg spillet ungdomsfodbold i klubben. Det har været en drengedrøm for mig, siden jeg løb og spillede nede i F’erne og spillede på ungdomsholdene i FC Fredericia. Så det betyder meget for mig, klubben betyder meget for mig og byen betyder meget for mig. Så det siger selv, at det er en stor ære for mig at spille her, fortæller FCF-anføeren.

Det har ikke altid lagt i kortene, at Christian Ege skulle blive professionel fodboldspiller, og det har også haft sine omkostninger for midtbanespilleren.

Hårdt arbejde på træningsbanen har spillet en stor rolle for Christian Ege. Foto: Patrick Andersen, Fredericia Avisen

– Det har været hårdt arbejde. Jeg har brugt store dele af min ungdom på at træne, lagt en masse andre ting til side, men når jeg nu står her i dag og spiller for byens hold, så har det været det hele værd. Det har været en lang rejse og den er selvfølgelig ikke slut endnu. Det har selvfølgelig haft sine omkostninger, når jeg er kommet fra baghjul og jeg har skulle lægge min livsstil om. Jeg har haft nogle gode mennesker omkring mig til at hjælpe mig, fortæller Ege.

Hvem har hjulpet dig sådan specifikt?

– Jeg kom på Hessel Gods’ fodboldefterskole, da jeg skulle gå i 10. klasse. Der har der været flere, som har hjulpet mig og også min træner i Brabrand, Lars Lundkvist. De trænere vi har haft her, Morten Kjærgaard fx. De har specielt hjulpet mig på rette vej, og det har været afgørende for, at jeg er nået dertil, hvor jeg er, forklarer Christian Ege.

Gode råd til unge knægte

Med sin eget erfaring i ballasten, har Ege følgende råd til unge knægte, der vil drive deres fodbold til noget seriøst:

– Det handler om at træne, uanset hvor god man er. Det handler meget om hvor mange træningstimer man vil lægge i det og hvor meget man vil ofre for det. Jeg synes, at det handler meget om træning, udtaler Ege og fortsætter:

– Det er vigtigt, at man har nogle personer omkring en, der kan hjælpe en og udpege, hvilke ting man skal træne og hvad man skal forbedre. Hvis man er villig til at lægge det i det, og kan finde motivationen, så kan man nå langt, specielt hvis man er god i forvejen

Fremtidsplanerne

26-årige Christian Ege har udover sin tilstedværelse som professionel i FC Fredericia også sit studie at se til, da han læser til lærer.

– Det gør jeg fordi, at jeg er kommet til et tidspunkt i mit liv, hvor jeg føler, at jeg skal begynde at forberede mig på, hvad jeg skal lave efter min fodboldkarriere. Derfor er jeg begyndt på lærerstudiet, og det er fordi, at jeg godt kan se mig selv gå den vej. Jeg kan godt lide at arbejde med unge mennesker, som jeg måske kan være med til at præge i en retning, som jeg også fortæller om i det her interview. Jeg vil præge dem til at forstå, hvad der er vigtigt. Ikke kun i fodboldlivet, men helt generelt, udtaler Ege, som bor i Aarhus, men ikke forventer at flytte tilbage til Fredericia:

– Jeg er glad for at bo i Aarhus. Jeg har også en kæreste i Aarhus, jeg har boet i Aarhus i otte år efterhånden og er begyndt at få et stort netværk. Mange af mine venner bor deroppe og mit netværk er deroppe. Jeg er glad for byen, så jeg kunne ikke forestille mig, at jeg flytter tilbage, men jeg vil ikke afvise det, lyder fra FC Fredericias anfører.