Han har i to årtier med sin forening, Grøn Kultur Danmark, kæmpet for røgfrie spillesteder samt et markant fokus på miljøet.

Nu vil han gerne engagere sig i politik med et parti, der skal tage udgangspunkt i dialog og åbenhed frem for topstyring fra en ledelse.

Derudover er det overordnede formål med hans politiske program at fremme den generelle folketrivsel i Fredericia og være et forbillede for, hvordan man gør det i andre byer.

Han har formuleret en masse mærkesager, der kommer fra hans egne erfaringer og observationer. På hjemmesiden står der eksempelvis, at han ønsker røg og allergifri områder, genetablering af ”Borgerhaven” og nedsættelse af arbejdstiden.

Han går derfor meget op i folkesundhed, bymiljøet og forholdene på arbejdsmarkedet. Han er velvidende om, at der er begræsninger både fagligt og politisk, og derfor har han brug for et aktivt bagland. Det skal være et solidt fundament for grundtankerne, og samtidig skal baglandet yde sparring i den politiske proces:

– Dybest set er jeg jo en politisk bonderøv, men netop den bagggrund er et rigtig godt udgangspunkt for politisk nytænkning og for at bygge videre på tidligere opnåede resultater og vores nuværende samfundsfundament, siger han i en pressemeddelse.

I den forbindelse understreger han, at Grøn Kultur Danmark ikke er en protestbevægelse, da han ikke mener, at der er behov for det lige nu.

I stedet er det centralt for ham, at det politiske program er bygget på ønsket om et visionært, fremadskuende og handlingsorienteret samfund. Derfor håber han på, at der er andre i byen, som vil tilslutte sig det politiske projekt, som han kalder for ”Mennesket frem..igen”:

– Vi tror på, filosofien ”Keep it simple” er et vigtigt parameter i dagens samfund. Det er for mange blevet alt for kompliceret at navigere i. For højteknologisk og for følsomt.

Programmet relaterer sig overordnet til Fredericias lokale niveau, mens det bygger på landspolitisk tænkning, som i øjeblikket er under udvikling, skriver han.

Preben Rosenberg vil forsøge at stifte og finde de nødvendige medlemmer til partiet, hvis der er folkelig opbakning til projektet. Han mener nemlig, at det er folket, der skal løfte projektet og være omdrejningspunktet for den politiske udfoldelse. Det er derfor, at han foreslår en såkaldt kommentartid ved byrådsmøder, da der skal skrues op for borgerinddragelse og lokaldemokratiet.

Han har planer om at holde et møde inden længe, og her kan man dukke op, hvis man er interesseret. Han ønsker ikke, at det bliver et løsgænger-projekt, og derfor håber han på folkelig opbakning.

Bliv klogere på Preben og hans politiske projekt på: http://www.gkd.dk/politik/

0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer