Imens temperaturen nåede 30 grader udenfor i Fredericia, var der inviteret til pressemøde på Fredericia Teater denne eftermiddag, da en række fredericianske kulturaktører fortalte om den midlertidige ibrugtagning af Fredericia Teater som spille- og kultursted. Teateret åbner dørene ultimo august og foreløbigt frem til udgangen af 2020. 

Den midlertidige åbning af teaterbygningen sikrer gennemførsel af en række arrangementer, som er berørt af restriktioner grundet Covid-19 samt den igangværende ombygning af Eksercerhuset.

“Tøjhuset er presset på kapacitet og på Fredericia Teater kan der afvikles en række koncerter med tre gange så mange tilskuere. Alt sammen under forudsætning af, at det her foregår uden et større smittetryk med god afstand mellem stolene,” fortalte Jacob Bjerregaard på dagens pressemøde og fortsatte:

“Samtidig har vi Eksercerhuset. En række af koncerterne deroppe kan med fordel spilles på Fredericia Teater i efteråret. Det her er ikke nødvendigvis et fuldt og dækkende billede, men nogle af dem der i første omgang kommer til at bruge det er dem her. Sune Rasmussen fra Tøjhuset styrer, hvad der kan komme ind her frem til jul.”

“Vi har købt indboet op, så lyd og lys er vores aktiv nu. Det er klart sidst i august, hvor vi kan tage huset i brug igen. Det er den helt korte indledning. Det er meget vigtigt for os at understrege, at Covid-19 restriktioner skal og vil blive overholdt. Det her er en håndsrækning til kulturlivet og vores stærke arrangører,” tilføjede Borgmesteren inden Sune Rasmussen fra Tøjhuset fik ordet.

“Det er en enormt spændende opgave, hvor alle live-arrangementer i hele landet ikke kan gennemføre deres programmer. Tøjhuset står i en situation, hvor vi ikke har plads til at gennemføre koncerterne. Vi kommer til at gennemføre en meget stort del af programmet og så må vi se, hvad der sker. Noget af det der har været ekstremt spændende i genstarten af den her sal er; dels at skabe et system med alt udstyret, men også hvordan vi kan afvikle forsvarligt og lave en kalender med mange aktører og events. Alle aktørerne har budt ind på at få en plads i denne sal,” sagde Tøjhusets leder, Sune Rasmussen.

Fredericia Live: Coronaen gør ondt på kulturen

Formanden for Fredericia Live, Martin Andersen fik ordet og sagde:

“Vi er som forening ramt hårdt af Corona. Hele foråret har vi været lukket med og har set frem til at starte igen. Situationen er sådan, at vi ikke i vores eksisterende lokaler kunne starte. Nu har vi en mulighed i disse tomme lokaler. Vi starter op her med Jesper Binzer og en række andre projekter, blandt andet Pink Floyd Projekt og Dodo and The Dodos. Det er koncerter der er for store til at være i Tøjhuset. Det ser vi rigtig meget frem til – og så håber vi at fremtiden bliver bedre når vi når til det nye år.” 

Endnu en formand fik ordet – og det var Vanessa Knudstorp fra Fredericia-Middelfart Teaterforening. 

“Alt godt kommer til den, der venter. Jeg blev så glad, da Sune (Rasmussen red.) ringede. Fredericia-Middelfart teaterforening kører videre under de restriktioner der er. Vi har set en øget interesse den seneste tid. Vi har spærret pladser og vi har købt masker til vores publikum. D. 18. november starter vi med en forestilling fra Det Kongelige Teater,” sagde formanden og gav ordet videre til Betina Lyngsø fra Fredericia Postorkester 

“Vi har i 37 år holdt julekoncert her. Mange siger, at det først er jul efter vores julekoncerter. Vi er blevet fortrængt af musicals, så sidste år spillede vi på Fredericia Gymnasium. Derfor er vi enormt glade for, at det her kan lade sig gøre og at vi igen kan bruge disse rammer. Vi håber, at den nye start kan skabe et samarbejde mellem flere forskellige aktører. Alt fra lokale orkestre til musicals. På grund af Corona har vi ikke øvet indendørs længe, men vi er mødtes lidt udenfor. Henover juli har vi været rundt ved plejehjemmene, og vi har startet igen med en stor grillaften. Mandag starter vi igen, så det er en god nyhed, at vi kan få lov til at holde vores julekoncert igen. Så Fredericia igen kan afspejle de mange forskellige aktiviteter,” sagde Postorkestrets formand. 

EventC inviterer til julemusical

“Vi var de første, der startede i Eksercerhuset, så jeg vil gerne sige tak for den store renovering, der venter. Vi har brugt udendørsarealerne, og tilpasset dem til Corona-situationen. Det følger vi op i september med tre dage mere med gode koncerter. Vi er rigtig glade for, at de ting vi skulle have haft i Eksercerhuset kan flyttes herned. Vi flytter blandt andet en Gasolinkoncert og Hjalmer. Vi har også en uvis fremtid med blandt andet Nik og Jay. Vi har været lidt skarpe ved havelågen og har haft fat i de ledige musicalstjerne her i byen. Allerede i næste uge præsenterer vi en julemusical med dem, der bliver en landsdækkende turné,” fortalte direktøren,” sagde Adm. Direktør for EventC, Ulrich Nicolaisen.

Også Fredericia Bibliotek er med

“Jeg håber, at Sune og jeg får et tæt samarbejde. Vi er vant til at bruge teateret i mange sammenhænge, allermest i vores børneteatre. Mange grupper der turnerer nu om dage har lidt krav til højde og sådan noget. De kommer hertil. Hvis den lille sal er klar, så kommer Peter Mygind forbi og et musikalsk talkshow om Kim Larsen,” sagde Jytte Bræmer fra Fredericia Bibliotek. 

“Hvis der sidder andre, der føler, at de har noget at byde på, så er det Sune Rasmussen, der har kalenderen. Man retter altså henvendelse til ham, så koordinerer han kalenderen. For at skære det hele ud i pap omkring hele musicalforestillinger. Der er ingen tvivl om at mange gerne vil have et musicalteater tilbage. Det forhandler byrådet om i august/september. Der er en god proces, buddene bliver overrakt til os i byrådet som vi kan drøfte og komme frem til en konklusion. Men jeg synes, at det er så dejligt, at vi i denne tid kan tage huset i brug og have så dygtige arrangører herind. Fredericianerne har også brug for kultur. Mange har haft en svær tid, både kunstnere og kulturinteresserede borgere. Vi håber, at smitten bliver nede, så vi kan holde disse arrangementer med de nødvendige forbehold,” tilføjede Borgmesteren. 

0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste Mest bedømte
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer

Hans Thomassen
Hans Thomassen
23:59 - 11. august 2020 23:59

Mange af disse arrangementer kunne også have været afhold på Teateret tidligere, og givet god indtægt til en slunken kasse. Hvorfor blev de ikke det.????
Masser af gode endagsforestilinger med forskellige kunstnere kom aldrig til Fredericia, men optrådte i Vejle og Kolding m.m. – Fredericia havde ikke plads på trods af man jo ikke spillede på teateret hele tiden og også øvede i Eksercerhuset.- og teatersalen stod gabende tom.
Det havde været en god og nem indtægt for den slunkne kasse, hvorfor stillede bestyrelse og byråd ikke krav om dette??