I sidste sæson vandt MVK noget overraskende pokalturneringen, da de i finalen vandt over rivalerne Gentofte. Med lodtrækningen kan finalen gentage sig, og i Middelfart vil man gøre alt for at forsvare titlen, når Final4 afvikles i Ceres Arena den 4.-5. februar

Det er ikke til at tage fejl af. Så snart snakken går på pokalturneringen bliver der tændt en ekstra glød for den store Middelfart-profil, canadiske Irvan Brar. Brar glæder sig naturligvis over den succes som middelfarterne har i ligaen, men han har i nogen tid haft Final4 som en ekstra gulerod.

– Jeg kan kun tale for mig selv. Resultaterne viser, at vi gør det godt, men jeg tænker mere på pokalturneringen, siger Irvan Brar.

I sidste sæson kom Brar til MVK, og markerede sig hurtigt som en stor profil, og han kronede sæsonen med, at Middelfart i slutningen af februar overraskende vandt 3-0 over Gentofte i pokalfinalen i Lillebæltshallen. Ved den lejlighed blev Irvan Brar kåret til årets pokalfighter.

Dengang var der ingen tilskuere grundet restriktionerne, men MVK kunne mærke den store opbakning ude i byen, hvor der var lavet tiltag som ”volley og tapas” så man kunne sidde hjemme og se det i tv’et.

Efter triumfen var stoltheden heller ikke til at tage fejl i Middelfart. Holdet blev inviteret på rådhuset for at blive hyldet, og i den forbindelse blev det afsløret, at holdet skulle deltage i denne sæsons Europa Cup, hvor holdet dog fik en kort tilværelse. Græske PAOK viste sig at være en for stor mundfuld, men sidste sæsons pokalsejr giver blod på tanden i Middelfart-lejren.

– Det har givet os selvtillid, at vi vandt sidste år, hvor vi peakede på det rigtige tidspunkt. Det er gode hold, der er med i år, så vi skal træne godt og gøre vores bedste, siger Irvan Brar.

Brar henviser til de øvrige deltagere, der er Gentofte, ASV Volleyball og VK Vestsjælland, hvor Middelfart møder sidstnævnte hold i semifinalen. Mens Gentofte, VK Vestsjælland og Middelfart har haft en overkommelig vej til Final4, var det ikke tilfældet for ASV, der i kvartfinalen var ude i et tæt opgør mod Marienlyst som var foran både 1-0 og 2-1 i sæt før, at det lykkedes ASV at vinde opgøret 3-2.

Var underdogs sidste år og er det igen

Middelfart kom ind til sidste sæsons finale som underdogs. Oddset på en Middelfart-sejr var før kampen 7,25, mens Gentofte gav 1,06, og der var derfor ingen tvivl om, hvem alt presset lå på. Middelfart vandt første sæt 25-18, og det var derfor forventet, at der ville komme en trodsreaktion fra Gentofte i andet sæt, men den kom ikke. Middelfart vandt 25-20, og havde pludselig overraskelse inden for en overskuelig rækkevidde. I tredje sæt fik Gentofte spillet sig op, men det var ikke nok. Middelfarterne vandt 26-24, og jublen brød derefter løs i Lillebæltshallen.

Dagen efter pokaltriumfen fortsatte løjerne. Klubbens daværende formand, Mikkel Dragmose-Hansen, hoppede i vandet ved Middelfart Marina, og med sig tog han Irvan Brar.

– Hvis vi vinder, gør jeg det igen, siger Irvan Brar.

Der er dog ingen tvivl om, at Middelfart skal ud at levere en overraskelse igen, hvis de skal forsvare pokaltitlen. Semifinalemodstanderen er VK Vestsjælland, hvor middelfarterne på papiret er favoritter. Den 14. januar mødtes de to hold i Korsør, hvor Middelfart vandt 3-1, og det er et generelt billede af styrkeforholdet mellem de to hold, da middelfarterne har vundet de seneste fire opgør mod VK Vestsjælland.

Får Middelfart besejret VK Vestsjælland vinder formentlig Gentofte i pokalturneringen. De møder ASV, der har fordel af, at kampen spilles i Ceres Arena i Aarhus, men Gentofte er på papiret favoritter, og dermed er der lagt op til en gentagelse af sidste års pokalfinale.

Det er dog ikke bare lige til at sætte op. Middelfart har fået fire nye spillere ind på holet i form af Christopher Jay Gavlas, Lukas Kofod Labich, Nicholas Mickelberry og Jonathan Rodriguez Lopez, og det samme er tilfældet for Gentofte, der har fået tilgang af Stig Döös Traagstad, Steen Lyngø Sørensen, Kristoffer Nørager Bisgaard og Benjamin Niels Christensen.

Én gang i denne sæson har Middelfart og Gentofte mødtes. Det skete i Lillebæltshallen den 27. novemer, hvor det sjællandske mandskab vandt med 3-1 efter et tæt opgør. Bliver det en gentagelse af sidste års finale er der dog ingen tvivl om, at Gentofte på papiret er favoritter. Det tager dog ikke noget af kampgejsten fra Irvan Brar, der har som mål at vinde the double.

– Det vil betyde meget. Vi tabte semifinalen i ligaen sidste år, og det var irriterende. I år vil jeg gå efter at vinde begge dele, forklarer Irvan Brar.