Middelfart Volleyball Klub besejrede mandag aften Gentofte, som det ventes at fynboerne kommer til at kæmpe med om mesterskabet.

Pokalfinalen, der blev spillet i starten af februar, tabte Middelfart med 3-2 efter en tæt afslutning på opgøret, men mandag tog holdet revanche.

Der var ellers ikke meget, der tydede på revanche efter første sæt, hvor Middelfart blev sat eftertrykkeligt på plads. Gentofte vandt sættet 25-16, men i andet sæt kom Middelfart efter det. Gentofte førte 6-5, men derfra så Middelfart sig ikke tilbage og kom foran med 10-6. Det kom Gentofte sig aldrig over og kom bagud med 17-9 inden, at de fynske gæster endte med at vinde sættet 25-14.

Tredje sæt var mere lige. Holdene skiftes til at være i front. Fra at Middelfart førte 14-12 endte det med, at Gentofte kom foran 16-14, men middelfarterne var ikke til at hægte af. De fik udlignet, og kom foran igen, og de gav ikke føringen væk mere i sættet, som de endte med at vinde 25-19.

I fjerde sæt startede Middelfart bedst ud. Stillingen var 8-5 til Middelfart-mandskabet, men Gentofte fik overtaget og kom foran med 20-14. Et stort comeback fra fynboerne var dog på vej, da de fik reduceret til 24-22, men Middelfart overlevede ikke den anden sætbold og endte med at tabe sættet 25-22.

Dermed skulle kampen ud i det afgørende femte sæt, hvor Gentofte kom blæsende fra start. De kom foran 5-1, men stille og roligt åd Middelfart sig tilbage og fik udlignet til 6-6. Det lykkedes også Middelfart at komme foran 13-10, men Gentofte fik udlignet til både 13-13 og 14-14 inden, at Middelfart tog kampens sidste to point og vandt sættet 16-14, som betyder, at Middelfart vandt opgøret 3-2.

Resultatet betyder, at Middelfart har fem point op til Gentofte på førstepladsen i grundspillet, som der resterer tre kampe af for Middelfarts vedkommende. Gentofte mangler to opgør, som er imod bundproppen Hvidovre og rækkens nummer fire, Marienlyst. Netop Marienlyst møder Middelfart onsdag, mens de øvrige to opgør i grundspillet er mod Amager og VK Vestsjælland.