Der var drama for alle pengene i Lillebæltshallen fredag aften. Nerverne sad udenpå tøjet for Middelfart Volleyballklubs spillere, der kom bagud 2-0 i sæt, men kom tilbage og i femte sæt overlevede de to matchbolde inden, at de endte med at vinde sættet 19-17, som betød, at de vandt kampen 3-2 og er klar til DM-finalen.

De første to semifinaler mellem de to hold havde begge været fem sæts dramaer, og dramaet fortsatte i Lillebæltshallen, hvor tilskuerne kunne se gæsterne fra Marienlyst komme bedst fra start. I den første del af kampen led Middelfart især under, at Marienlysts parader sad i skabet og det gjorde, at gæsterne var foran 14-10. Det fik Middelfart til at reagere med en timeout, men lige lidt hjalp det. Det gav to point i træk, men efterfølgende svarede Marienlyst igen og kom foran 17-12 For Marienlyst var det især Sigurd Varming og Ashley Hakzimfura, der trak det store læs, og havde stor betydning for, at Marienlyst vandt første sæt med 25-19 efter, at de udnyttede den første sætbold.

I andet sæt fik Marienlyst den bedste start og kom foran 6-3, men så tog Middelfart timeout. Det ændrede kampen, og der kom fornyet kampgejst på Middelfart-holdet, der fik udlignet til 7-7, og efterfølgende kom hjemmeholdet i front. Middelfart fik muligheden for at komme foran 9-7, men det skete ikke, og på trods af protester fra Middelfart-lejren over et point, som de mente var deres, udlignede Marienlyst i stedet til 8-8.

De to hold fulgtes ad til 16-15, og i den periode var det især canadiske Irvan Brar, der var kommet i gang for Middelfart, men stjernespilleren kunne ikke alene holde middelfarterne i gang. I stedet kom Marienlyst foran 19-16, og det fik hjemmeholdet til at reagere med en ny timeout. Det hjalp ikke, da Marienlyst endte med at vinde andet sæt 25-19.

I tredje sæt fortsatte dramaet. I det meste af tiden var Middelfart i spidsen, men de kunne ikke trække afgøremde fra. Ved 17-15 forlangte Marienlyst timeout, men Middelfart holdt hovedet koldt, og efter et flot point af Nicholas Mickelberry var der for alvor tro på tingene for Middelfart, der fik en sætbold ved stillingen 24-21. De første to blev misbrugt, men Mickelberry endte med at afgøre sættet med et point til 25-23.

Fjerde sæt var en noget ensidig affære. Middelfart var det klart bedste hold, og den medvind, som hjemmeholdet havde, blev illustreret, da Jonathan Lopez lavede et point til 9-3. Undervejs havde bolden ramt en Middelfart-spiller på ryggen, men alligevel lykkedes det dem at holde spillet i gang. I sikker stil vandt Middelfart fjerde sæt med 25-16, og dermed skulle opgøret, som de to første semifinaler, ud i de afgørende femte sæt.

Middelfart kom bedst fra start og lignede et hold, der var klar til at afgøre kampen til deres fordel, men i stedet begyndte der at komme frustrationer imod dommeren. Det gjorde, at anfører Nikolaj Hjorth fik gult kort ved stillingen 5-4 til Middelfart, og samtidig fik Marienlyst momentum. De kom foran 10-7, men så kom Middelfart i gang med endnu et comeback og fik udlignet til 10-10 og kom foran med  13-10. Efterfølgende lykkedes det Middelfart at få en matchbold ved stillingen 14-13, men den blev misset og i stedet fik Marienlyst muligheden for at afgøre kampen, da de ved stillingen 14-15 og 15-16 fik en matchbold, men det lykkedes Middelfart at afværge situationen. I stedet endte hjemmeholdet med at køre sejren hjem, da de udnyttede den tredje matchbold og vandt femte sæt med 19-17. 

Dermed er Middelfart finaleklar, og hvem de møder er endnu ikke afgjort, da semifinaleserien mellem ASV Aarhus og Gentofte Volley endnu ikke er afgjort. Vinder Gentofte lørdagens opgør mellem de to hold, er de klar til finalen.