Middelfart Boldklub indleder forårsturneringen på lørdag på udebane mod Aarhus Fremad. Middelfart-træner Anders Jensen fortæller forud for kampen, at målsætningen for de sidste fem grundspilskampe, at holdet ikke skal slåes længere tilbage pointmæssigt i forhold til overlevelse.

Middelfart har indstillet sig på, at der skal kæmpes for overlevelse i landets tredje bedste fodboldrække. Til det formål har man ansat Anders Jensen som cheftræner, og han har nu haft en opstart med holdet, og han fortæller, at det ser fornuftigt ud. Senest vandt holdet 3-1 over SfB Oure i holdets sidste træningskamp.

– Men der er altid det, når man er ny træner, at man er lidt spændt før det går løs. Når det er sagt har vi gjort, hvad vi kunne i opstarten. Vi har fundet det udtryk, der skal bære os igennem, siger Anders Jensen.

Missionen er klar. Middelfart skal ende på minimum tiendepladsen for at undgå nedrykning, og der er pt. syv point op til Kolding på den placering, men Middelfart-træneren er fortrøstningsfuld.

– Jeg tvivler ikke på det. Hvis jeg tvivlede på det havde jeg heller ikke sagt ja til jobbet. Holdet vi har samlet, er stærkt. Det er med ryggen mod muren og spillerne skal kæmpe en kamp. Mange af dem har spillet på andre adresser, hvor det har været hold med medvind. Nu skal man vise karakter. Det glæder jeg mig til. Vi har brugt opstarten på at italesætte, at man ikke løfter det en for en, siger Anders Jensen.

Jensen har tidligere fortalt, at foråret primært drejer sig om overlevelse, og det fodboldmæssige udtryk må lade vente på sig, men der er dog tegninger til, hvordan Middelfart kommer til at spille.

– Vi har et udtryk vi gerne vil sætte i scene. Det handler ikke kun om at slås for hver enkelt bold. Vi har en grundstamme, og en kerne for hvordan vi vil gøre tingene. Det handler om krig. Det er der ingen tvivl om. Vi skal kæmpe for livet, og der er jeg sikker på vi kan finde procenter frem, fortæller Anders Jensen.

Skal ikke længere bagud

Forude venter fem kampe i grundspillet, hvor Middelfar møder Aarhus Fremad (udebane), B93 (hjemmebane), Thisted (udebane), Kolding (hjemmebane) og Hillerød (udebane). Udover Kolding er der tale om hold, der ligger i den øverste del af tabellen, og det gør betingelserne svære i bestræbelserne på at hente ind på de øvrige bundhold.

– Vi skal ikke længere bagud inden nedrykningsspillet. Når man møder hinanden to gange i nedrykningsspillet, så er det ikke fordi man er så langt væk. Man kan hurtigt hente dem. Det havde været sværere med en ligeud turnering.  Når vi kommer i nedrykningsspillet, så har vi chancen, men vi skal lægge lidt point til, selvom vi har et svært program med top-6 hold. Får vi point på, og kan vi komme lidt tættere på de andre hold, så er alt muligt, fortæller Anders Jensen.

I efteråret var Middelfart ikke et sejrsvant mandskab. Holdet noterede sig blot for en enkelt sejr i turneringssammenhæng, og den var mod FA 2000, der ligger på 11. pladsen. Til gengæld kan Middelfart hæfte sig ved at have vundet flere af holdets træningskampe.

– Det har vi faktisk talt meget om. Det har været vigtigt at vinde kampe. Vi har vundet de sidste tre kampe og kun lukket et mål ind, og det skete med få minutter tilbage af opgøret mod SfB Oure. Langt hen ad vejen skal vi være et svært hold at spille imod, og vi skal være kyniske når vi får chancen. Vi er blevet sværere at spille imod, synes jeg, forklarer Anders Jensen.

Kigger man ned over Middelfarts hold er gennemsnitsalderen ikke høj. Der er dog spillere som eksempelvis målmand Casper Radza og Mathias Høgsholt, der begge er 28 år, men med deres alder er de også alderspræsidenterne.

– Det er et ungt hold. Så mange har vi ikke sidst i 20’erne og start 30’erne. Det er en ny ting for Middelfart, der ofte har haft nogle spillere, der er ved at afslutte karrieren. Det er en ny stil man har indført, og det har man skullet vænne sig til, siger Anders Jensen med henvisning til, at man blandt andet i sommeren 2021 tog afsked med Emil Lyng, Niclas Vemmelund og Casper Johansen, der i flere år har været en del af grundstammen på Middelfart-holdet.

Sammenligner man Middelfart med de øvrige hold i 2. division, har det helt store problem været antallet af indkassererede mål, der er oppe på 32 for 17 kampe. FA 2000 på 11. pladsen har eksempelvis lukket 26 mål ind, men deres problem har været, at de kun har scoret 14 mål, hvilket er et færre end Middelfart. Opstarten for Middelfart vidner om, at der er blevet sat en prop i det defensivt, og om proppen holder, kommer en del af svaret på, når fynboerne på lørdag løber på banen mod Aarhus Fremad til den første turneringskamp i 2022.

Middelfarts træningskampsresultater


Silkeborg – Middelfart 3-0
Middelfart – Næsby 2-2
Middelfart – Marienlyst 5-2
Young Boys – Middelfart 2-1
Middelfart – VSK 1-0
Hillerød – Middelfart 0-1
Middelfart – SfB Oure 3-1