Middelfart Volleyballklub vandt torsdag eftermiddag den anden DM-finale mod Gentofte Volley med 3-0. Sejren betyder, at middelfarterne med en sejr hjemme i Lillebæltshallen på mandag, kan vinde DM for første gang siden 2012.

Efter et drama i fem sæt i lørdags, hvor Middelfart triumferede i den første finale, fandt den anden finale torsdag sted i Kildeskovshallen, hvor Nicklas Kjær Thomsen og Tim Poulsen var kampens dommere.

Første sæt blev en tæt affære. De to mandskaber havde skiftende føringer frem 13-13, men så trådte gæsterne i karakter. De kom ikke bagud mere i første sæt, og selvom Gentofte udlignede til 18-18, lod de sig ikke gå på af det. I stedet trak Middelfart igen fra, og endte med at vinde sættet 25-23.

I andet sæt fik Gentofte den bedste start. Hjemmeholdet var foran 13-10, men så fik Middelfart styr på deres spil og med tre point i træk fik de udlignet. Den første føring i sættet fik de ved 16-15, og fra det tidspunkt kom Middelfart ikke bagud mere i sættet. Den første sætbold blev misbrugt ved stillingen 24-21, men middelfarterne holdt hovedet koldt, og fik det efterfølgende point, hvilket gav en sætsejr på 25-22.

Det tredje sæt blev en mærkelig affære. Middelfart bragede afsted og kom i front med 6-0, og ligemeget hvad Gentofte forsøgte sig med, var middelfarterne fortsat i kontrol. De var foran med 19-11, men så begyndte der at gå nerver i den. Gæsterne begyndte at kunne lugte sejren, og at de kunne komme til at afgøre DM-finaleserien på hjemmebane på mandag. Gentofte åd sig ind på Middelfart, og det lykkedes dem at udligne til 23-23. Bedst som Middelfart var nede i sækken, og hjemmeholdet havde momentum, fandt fynboerne nye kræfter frem, og endte med at vinde tredje sæt 25-23, som betød, at Middelfart vandt kampen 3-0.

Efter fire sæsoner i træk at have vundet mesterskabet, kan Gentofte dermed væltes af pinden på mandag, hvis Middelfart vinder opgøret. Sker det ikke, har Middelfart potentielt yderligere to finaler at afgøre det i. Den tredje finale mellem Middelfart og Gentofte spilles mandag klokken 18:00 i Lillebæltshallen.