Steen Vinderslev er tilbage på toppen af organisationen i Middelfart Kommune. Den kommune han elsker så højt. Det sted, hvor han føler sig hjemme, og hvor han nu igen skal være kommunaldirektør efter tre år i Furesø Kommune. Han betegner som det perfekte match både professionelt og personligt.

Klokken 10.00 onsdag formiddag kunne Middelfart Kommune afsløre, hvem der skulle være den nye kommunaldirektør. I den store rådhusbygning på Nytorv, kunne man høre positive ord flyde igennem korridorerne. Det er ikke hvem som helst, der vender tilbage. Det er manden, der først i setuppet; Steen og Steen (Daværende borgmester og bykonge, Steen Dahlstrøm og Steen Vinderslev red.) hev arbejdspladser, byudvikling og massevis af investeringer fra erhvervslivet hjem til Middelfart i samarbejde med et bredt felt af aktører. Nu er han tilbage, og det var et enigt ansættelsesudvalg, der valgte Steen Vinderslev, fortæller borgmester Johannes Lundsfryd Jensen (A).

Borgmester Johannes Lundsfryd. Foto: AVISEN – Thomas Max Lægaard.

– Først og fremmest, så er det fantastisk at have Steen tilbage. Ser man generelt på de topstillinger, der er i dag, er der meget karriere. Mange er tre år i en kommune, og så er det videre til en større. Her har vi en historie, hvor det er gået den anden vej. Vi har også at gøre med et dedikeret menneske, der elsker et område, som han ikke kan undvære. Samtidig er det handlingens mand, vi får tilbage, og det glæder vi os til, siger borgmester Johannes Lundsfryd Jensen.

Byrådet fulgte ansættelsesudvalget

Det var et enigt ansættelsesudvalg – og efterfølgende et enigt byråd, der fulgte indstillingen om at ansætte Steen Vinderslev som kommunaldirektør i den vestfynske kommune.

– Byrådet fulgte ansættelsesudvalget, og det er der en god grund til. Da jeg ringede til Steen og lykønskede ham, fortalte han, at han sammen med sin hustru ville se på bolig dagen efter. Det er en forføjelse, og viser at dedikationen er på plads. Det er ikke bare et arbejde for ham. Middelfart Kommune er en kommune med stærke netværk, stærke samfund og stærke dialoger. Det ligger dybt i os, og nu har vi fået den stærke udadvendte profil, som vi har efterspurgt, siger Lundsfryd og uddyber:

– Med Steen får vi en person, der har et dybdegående forhåndskendskab til mange nøgleaktører. Det er vigtigt, specielt i de år, hvor der er fuld turbo på udviklingsplanerne i kommunen. Vi var aldrig i tvivl i ansættelsesudvalget. Det er en fornøjelse. Vi har fået en af Danmarks dygtigste kommunaldirektører, og jeg kender mange af dem, og der er mange dygtige rundt omkring, men der var ikke nogen, jeg hellere ville have en Steen.

Steen Vinderslev. Foto: Ebbe Forup

Comeback

Det lå måske ikke i kortene, at Vinderslev skulle vende retur til Middelfart blandt de gæt, som folk i det kommunale miljø kom med, men for Steen Vinderslev var der ingen tvivl. Han er kommet retur til byen, området og samarbejdet, han sætter stor pris på.

– Jeg har valgt at søge både af faglige og personlige årsager. På faglige side må man sige, at der sker rigtig meget i Middelfart og hele Trekantområdet. Det gælder både på erhvervsudvikling og bosætning. Det synes jeg er rigtig spændende at arbejde med, og det vil jeg gerne være med til arbejde med. Middelfart har samtidig været så dygtige og heldige, at man er kommet med som en af de første kommuner i det arbejde, der bliver lavet med at sætte velfærden fri i Danmark, hvor man har fået en velfærdsaftale, hvor man kan blive fri for regler ud fra en ledelsesmæssig betragtning om, at når man giver mere rum til medarbejderne, så kan det være, at de finder gode løsninger, og man sparer noget bureaukrati. Det synes jeg kunne være rigtigt spændende at se, om det var noget, som vi kunne få til at sprede sig fra ældreområdet ud til andre områder i kommunen, siger Steen Vinderslev.

Derudover glæder han siger over, at byrådet har lagt ambitiøse planer for fremtiden.

– Læg dertil, at jeg har boet i Middelfart i mange år, mine børn er vokset op i Middelfart og jeg føler mig godt hjemme der. Jeg synes, det er et smukt område, derfor blev min hustru og jeg også enige om, vi gerne ville flytte dertil igen. Det er de ting, der har trukket. Jeg synes også, at det materiale, som byrådet har aftalt i konstitueringen i forhold til ambitionerne i den kommende periode, så mener jeg, at der er noget vilje og politisk trækkraft, som det kunne være spændende at se lykkes. Det har haft stor betydning for min beslutning, siger han.

Et stort lokalkendskab, et godt arbejdsmiljø og et godt politisk samarbejde, det er hvad, der møder og venter Steen Vinderslev, når han selv skal sige det.

– Jeg kender Middelfart for at have et godt politisk samarbejde, hvilket betyder, at mange ting kan lade sig gøre, også ting som er risikobetonet. Nu tager vi en beslutning eller nu prøver vi noget. Den fandenivoldskhed kan jeg godt lide. Når nogen kommer med en skæv ide, så i stedet for at skyde den ned, så kan det være, at vi skal prøve den. Det er godt. Jeg kender også mange aktive i hele kommunen. Jeg kender erhvervslederne, jeg kender foreninger, jeg kender boligorganisationerne, mæglerne, pengeinstitutterne og mange flere. Det kendskab vil jeg gerne bruge, og jeg tror, at det kan bruges til noget, konstaterer den kommende kommunaldirektør i Middelfart Kommune.

Middelfart Kommune søgte en offensiv profil, og det har man fået, mener borgmesteren, og Vinderslev selv mener, at der er et godt fundament at bygge videre på. Potentialet er stort, siger han.

– Mennesker i hele Middelfart Kommune løfter i dag mange ting. Hele civilsamfundet løfter mange opgaver i lokalsamfundet. Der er et stærkt fællesskab i samfundet for at gøre noget, og drive noget. En af de sidste ting jeg havde ansvaret for, det var at prøve at bygge et bycenter. Det kunne lade sig gøre, fordi der var en sparekasse, en brugsforening og nogle erhvervsfolk i Bent Jensen (thansen, red.), Torben Østergaard-Nielsen (Danbunkering, red.) og Per Jørgensen (5E, red.). Sådan et samarbejde og sådanne investeringer, ser man ikke mange steder i Danmark. På den store skala vel og mærket. Endelig fik Middelfart Kommune årets klimapris, og det gjorde man på et samarbejde mellem borgere og kommune, her i Brenderup og Føns. Man kan noget sammen, borgere i mellem, men også borgere, virksomheder og kommune sammen, slutter Steen Vinderslev, der har første arbejdsdag i Middelfart Kommune den 1. juni 2022.