Fredericia AVISEN har talt med byens kendte Forsvarsadvokat, Mette Grith Stage om dommen i millionsvindelsagen med Britta Nielsen.

“Umiddelbart tænker jeg, at det er en dom, som Britta Nielsen bør være godt tilfreds med – og det er hun jo nok også siden hun modtog den på stedet. Jeg er ikke overrasket over, at den ligger på det niveau; jeg havde faktisk selv gættet på, at hun ville få 6-7 år,” indleder Mette Grith Stage og fortsætter:

“Jeg kan se på kommentarerne på de sociale medier, at mange mener, at dommen er for mild. Men man an er imidlertid nødt til at se på, hvor strafniveauet ligger for sager, som er nogenlunde sammenlignelige.”

Kan du nævne en sag eller flere?

“I Stein Baggersagen blev straffen udmålt 7 år, uagtet der var svindlet for over 800 millioner og Kurt Thorsen fik i sin tid 6 års fængsel for sin rolle i “PFA-sagen”, hvor der var tale om svindel for flere milliarder. Så hvis man tager udgangspunkt i størrelsen af de svindlede beløb, har Britta Nielsen jo faktisk fået så hatten passer, da der jo “kun” er tale om 112 millioner. Men til gengæld har det været strafskærpende, at hun har groft har misbrugt en særlig betroet stilling og at svindlen er foregået over en meget lang årrække.”

Tror du anklagemyndigheden anker?

“Nej, det tror jeg umiddelbart ikke, at anklagemyndigheden anker – men for os udenforstående kunne det rent faktisk være interessant at se, hvad Landsretten mener er det rette strafniveau i denne spektakulære sag,” slutter Mette Grith Stage.

0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste Mest bedømte
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Brian Magnussen
Brian Magnussen
17:04 - 19. februar 2020 17:04

Er her andre der har/har haft ældre pårørende eller andre familiemedlemmer der mener at de penge der er svindlet væk de kunne have betydet en bedre tilværelse for sine nærmeste ?
De par år skulle have været livstid, i et Afrikansk fængsel.