Socialdemokratiets partiformand, Mette Frederiksen besøgte i dag Fredericia. Hun er i denne tid på turné rundt i danske kommuner, for at støtte partiets kandidater ved det kommende kommunal- og regionsrådsvalg. I dag var turen nået til Fredericia, hvor Borgmester Jacob Bjerregaard stod klar til at modtage hende sammen med de øvrige kandidater og partimedlemmer på Rådhuspladsen i Fredericia. 

Borgmester Jacob Bjerregaard håber på et genvalg når kommunalvalget løber af stablen d. 21/11. Som det er foregået de sidste mange lørdage, havde han og partiet andre kandidater linet op med telt og roser foran rådhuset i Fredericia. Det var dog ikke en helt almindelig lørdag i valgkampen for Socialdemokratiet i Fredericia. De fik nemlig fornemt besøg af partiets formand, Mette Frederiksen der kom for at møde borgerne i Fredericia og give en hånd med i uddelingen af de traditionelle røde roser.

Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen slog et smut forbi Fredericia på hendes Danmarks turné. Foto: Matthias Niels Runge Madsen, Fredericia Avisen

Omkring klokken halv elleve på denne ellers lidt grå og kolde lørdag i november rullede en stor rød bus ned af Jyllandsgade. Der var ingen tvivl da bussen kom tættere på: det store billede af Mette Frederiksen på siden af bussen afslørede at Socialdemokratiets kampagneturné havde ramt fæstningsbyen.

Det var en Mette Frederiksen i hopla der gæstede Fredericia her til formiddag. Lynhurtigt efter sin ankomst havde partiformanden fået hilst på de lokale kandidater, der alle syntes meget glade for besøget og mødet med formanden. Hun havde været i byen i små fem minutter før de første roser blev delt ud til byens borgere med et smil. Der var mange glade modtagere, der uddelte store roser til formanden for hendes engagement og støtte til de lokale kandidater rundt om i landet.

Det var ikke kun Mette Frederiksen der var med i Fredericia i dag. Socialdemokratiets politiske ordfører, Nicolai Wammen havde fundet tid til at komme forbi. Om hans besøg siger han “Det er altid rart at komme rundt i landet. Og når man så får lov at besøge sin gode ven, der gør et godt arbejde som borgmester, er det kun endnu sjovere”.

Mette Frederiksen fik overrakt roser af den lokale DSU formand, Aurora Krasniqi. Foto: Matthias Niels Runge Madsen, Fredericia Avisen

Før sin slutspurts valgturné har Mette Frederiksen gjort det klart, at hun og Socialdemokratiet prioriterer den nære velfærd, for de ældre, skoler og sygehuse fremfor skattelettelser. Det var da også disse traditionelle socialdemokratiske mærkesager Frederiksen havde taget med til fæstningsbyen i dag.

På sin turné har Mette Frederiksen er stramt program, der blandt andet indeholder en tur forbi Vejle, inden hun fortsætter mod Aarhus senere på eftermiddagen. På trods af det korte visit i Fredericia nåede Mette Frederiksen at møde flere af de fredericianske borgere. Specielt ét møde fangede Frederiksen. Hun mødte en pige i kørestol. En pige med en speciel historie. Hun er født med en spastisk lammelse i højre side, men går i en ganske almindelig folkeskole. Hun fortalte Mette, at man sagtens kan have et handicap og indgå på lige fod med folk uden handicap. Specielt denne pointe fandt Frederiksen interessant. “Det var en meget speciel historie – og en lykkelig en. Det er vigtigt at lytte til hvad børnene har at sige; det er dem der skal danne rammen om fremtidens Danmark” siger Mette Frederiksen til Fredericia Avisen.

Frederiksen tog sig god tid til en snak om handicapforhold i Fredericia. Foto: Matthias Niels Runge Madsen, Fredericia Avisen

Borgmester Jacob Bjerregaard er meget glad og taknemmelig for den støtte han i dag fik af sin partiformand. “Det er altid rart med støtte fra formanden. Det giver en ekstra motivation og et ekstra boost til vores valgkamp” siger Bjerregaard til Fredericia Avisen.

Om den hjælpende hånd fra Mette Frederiksen hjælper Borgmesteren til genvalg får vi at se, når vælgerne går til stemmeurnerne tirsdag d. 21. november.