Der er større og større fokus på billig og miljørigtig transport – og her kan elcyklen være en løsning. Men den ekstra styrke i pedalerne stiller krav til sikkerheden. Derfor inviterer Ældre Sagen i Middelfart til foredrag og testkørsel i samarbejde med GF Forsikrings fond.

Det er både nemt, billigt og miljørigtigt at cykle. Ja faktisk er der mange fordele, og lægger man dertil lidt hjælp til at træde i pedalerne, så er fordelene endnu flere. Mange vælger at skifte almindelig pedalkraft ud med el, så de kan få lidt ekstra medvind på cykelstien.

Men det kan dog være lidt af en jungle at navigere i udvalget af elcykler. Ikke mindst batteriet kan give spørgsmål og tvivl. Samtidig betyder elmotoren også, at man skal øve sig. Bl.a. kan start og stop give udfordringer som ny elcyklist. Derfor har Ældre Sagen i Middelfart i samarbejde med GF Forsikring på Fyn arrangeret et foredrag, hvor du kan blive klogere på trafiksikkerhed, og hvad du skal være opmærksom på, når du køber en elcykel.

GF Fonden, som bl.a. arbejder med trafikadfærd, vil ved arrangementet fortælle, hvad du skal være særligt opmærksom på, når du køber en elcykel – og ikke mindst din sikkerhed, når du bruger den. Og HF Christiansen, der er cykelproducent og et af verdens ældste cykelfirmaer, vil dele ud af viden og gode råd om bl.a. batteriet og vedligeholdelse af elcykel. På dagen har du mulighed for at prøve flere forskellige typer elcykler, bl.a. elcyklen fra Winther, der er udviklet i samarbejde med Ældre Sagen. Så kan du bedre afgøre, om en elcykel er noget for dig.

Alle er velkomne
Medbring gerne din egen cykelhjelm til arrangementet, som foregår mandag d. 2. maj kl. 13.30 – 15:30 i Lillebæltshallens cafeteria, Færøvej 74-76, 5500 Middelfart. Der bliver serveret kaffe og brød. Arrangementet er gratis og tilmelding skal ske på tlf. 23 27 48 25 eller mail: aktivitet.middelfart@gmail.com.

Sikker på elcykel – 5 gode råd

– Øv dig et roligt sted, inden du begiver dig ud i trafikken. Elmotoren betyder nemlig at du starter hurtigere og er længere tid om at stoppe.
– Vær opmærksom på din fart, da bilister kan forveksle dig med en almindelig cyklist.
– Bliv set – brug reflekser og pangfarver, så du ikke bliver overset i trafikken.
– Brug cykelhjelm.
– Pak din elcykel sikkert, så du har en god balance. Tunge ting placeres i kurv eller tasker bagpå, og håndtasken i cykelkurv foran.