Jeg har arbejdet hele ugen, så det var en positiv melding at sige, vi tager en tur i svømmehallen. Fredericia Svømmehal og Tropisk Badeland, sådan hedder det, og det har været lukket et stykke tid for at vende tilbage renoveret.

I den tid det har været lukket, har vi som familie brugt Slotsøbadet i Kolding og Forum i Horsens, og vi har undret os over den store prisforskel.

I Horsens koster det f.eks 28 kr. for børn, modsat 58 kr. i Fredericia, og svømmehallen og faciliteterne i Horsens overmatcher Frederica.

I Kolding er børnebilletten 43 kr. Her sparer man 15 kr. på billetten, og der er ikke noget i Fredericia som skiller sig ud markant.

Men vi glædede os til at komme til det nyrenoverede Fredericia Svømmehal og Tropisk Badeland, for at se om prisforskellen bedre ville kunne forstås nu.

Der havde været massive problemer med rust og flere ting trængte til at blive rengjorte.

Der er super omklædning i svømmehallen, masser af plads og gratis skabe til alle, en glasdør ind til svømmehallen har gjort, at der ikke er så koldt mere inde i omklædningsrummet, det er dejligt. Svømmehallens eneste forandring er, at betonen til vipperne er blevet malet, det ser godt ud. Ind mod det tropiske badeland er der også kommet en glasdør, der både holder på varmen og helt sikkert sparer en masse energi.

Den brune forbandelse

Der er ikke kommet noget som helst nyt inde i det tropiske badeland, jo en ny varmemåler og så er der forsøgt at rengøre og der er malet. Men helt ærligt, så føles det som den brune lagune, eller det brune hav. Rusten er kommet tilbage mange steder, specielt i vandkanten hele vejen rundt om bassinet, det er efter sigende ikke sundhedsskadeligt, men det ser forfærdeligt ud. Mange steder ligner klinkerne forskellen på, når jeg gør mit badeværelse rent, og min mor gør det. Det ligner, at man lidt har givet op på at få det helt rent, det var ikke det som, vi forventede efter en renovering.

Men det skal siges, at jeg var tilfreds, da jeg gik til babysvømning med min søn, som er med. Og i øvrigt 11 år i dag, men der er intet forandret, udover prisen. Svømmehallen og det tropiske vandland er stadig dejligt, men øjet ser alt det brune desværre, og min bankrådgiver ser prisen.

Min kritik går ikke på personale eller vandkvalitet, men på udseendet af den dyreste svømmehal i miles omkreds. Jeg mener priserne og omgivelserne kræver, at man laver et reality check og ser på de andre store svømmehaller i området.

Priserne i dag

FIC 58 kr. børn

FIC 78 kr. voksen

Forum 28 kr. børn

Forum 50 kr. voksen

Kolding 43 kr. børn

Kolding 68 kr. voksne