Siden Claus Hansen smed banktøjet og besluttede sig for at åbne Marsvinet i Middelfart, har der været meget at se til.

– Det startede med, at jeg gik og havde nogle tanker om, at jeg gerne ville noget andet end at være sparekassedirektør. Her tænkte jeg bare, at det kunne være sjovt at være restauratør. Pludselig dukkede muligheden så op, og så slog jeg til, siger Claus Hansen.

At åbningen af Marsvinet er ramt ind i en svær coronapandemi, har naturligvis også påvirket situationen, men samtidig har der været mange gode oplevelser og events:

– Det er klart, at vi har kunnet mærke de her nedlukninger. På trods af kompensation er vi ramt, og det har været ærgerligt. Men samtidig er jeg også fuld af optimisme, og jeg tror på vores koncept.

Konceptet er også specielt. For det starter med selve oplevelsen, hvor man på Marsvinet får mad lavet fra bunden af. Som Claus Hansen bemærker er der ingen, der hiver noget forberedt ud af plastikposer. Og ude i køkkenet står kokken da også og skræller kartofler og piller løg.

– Det helt basale er, at vi gerne vil lave det ægte og hjemmelavet. Og så finder vi jo også nogle dygtige musikere, der kan underholde. På sådan en aften kommer man eksempelvis klokken 18. Så får man to retters menu med hjemmelavet mad. Og klokken 20 går musikken så på. Det varer cirka halvanden time, og så er det jo en intimkoncert. Bagefter er der da lige tid til at få en enkelt øl eller et glas vin. Så selvom det er på en hverdagsaften, kan man altså komme hjem og næste dag gå på arbejde uden at være færdig, smiler Claus.

Den 3. februar 2022 får Marsvinet da også besøg af Jakob Sveistrup, der giver en koncert med pop, R&B, soul og blues for fuld skrue. Det utraditionelle i forhold til hvad man ellers ser rundt omkring i kulturudbuddet er, at Marsvinet tilbyder frikadeller med stuvet spidskål og fynsk æblekage til arrangementet. Da Marsvinet samtidig ligger på marinaen i Middelfart, er der både gode parkeringsmuligheder og mulighed for en speciel udsigt og stemning:

– Vi er enormt glade for at vi kan få lov til at spille musik igen. For selvom vores mad også er noget super godt, man virkelig kan komme og nyde, så er kombinationen med de her arrangementer også noget særligt, hvis du spørger mig. Stemningen til vores arrangementer har været virkelig god, for når først folk kommer ud, så er de i afslapningsmode. Så det hele flasker sig.

Claus Hansen opfordrer folk til at holde øje med programmet på Facebook, for der kommer hele tiden nye tiltag og ideer. Frem mod maj måned er der programsat Jakob Sveistrup (3. februar 2022), Blichfeldt Solo (10. februar 2022), The Dublin Legends (15. februar 2022), Mek Pek & the Debitors (24. februar 2022), Zididada (3. marts 2022), Trine Gadebjerg (10. marts 2022), Elvis Show (17. marts 2022), John Mogensen Live (24. marts 2022), The Boss – Tribute til Bruce Springsteen (31. marts 2022), Opvaavni (7. april 2022), Tue West (21. april 2022) og Albert Hammond (28. maj 2022).

Programmet frem mod sommer er dermed sat for fuld udblæsning, og hvad man så konkret kan få at spise til de forskellige arrangementer, kan man se på Marsvinets Facebookside og hjemmeside. For Claus Hansen og holdet omkring restauranten er i konstant udvikling. Der arbejdes hele tiden på at finde på nye spændende ting, og hvis der er et fælles træk, så er det stemningen, fortæller han.

– Vi mennesker går jo ud for at hygge os. Og det er lige præcis den følelse, vi ønsker at skabe. Så vi ligger enormt meget energi i at få alle de her ting til at spille sammen, så vores gæster går hjem med en god oplevelse, både på mad og musik. I forvejen holder vi jo også receptioner, fester og andre sammenkomster, hvor gæsterne finder at vores stil og beliggenhed er perfekt for deres event. Så går vi også med tanker om at lave ølsmagning, eller en fest for voksne over 35 år med en DJ der spiller glad dansemusik. Og ja, også en gourmetaften hvor man får tre retters god mad. Som du kan se, er vi virkelig kreative og tænker i nye baner, slår Claus fast.

Mens vi sidder på Marsvinet får man også en god fornemmelse af den gode placering og udsigt, som Claus er begejstret for. Den bliver han aldrig træt af. Og på trods af udfordringerne med nedlukningerne, så ryster han ikke på fingrene:

– Vi har jo set, at der er stor opbakning og mange glade mennesker, som godt kan lide vores koncept. Vi holder fast i det. Tidligere har vi haft fede danseorkestre og eksempelvis Back to Back og Lis Sørensen. Der kan man virkelig se, hvor god en stemning vi får. Til sommer er der også højsæson, hvor vi sidste år så et tætpakket miljø omkring marinaen. Så jeg pønser på at se om vi kan strikke en marina fest sammen med udendørs musik og fest i gaden. Det glæder jeg mig helt vildt til, fortæller Claus Hansen.

Bankmanden der blev restauratør er ekstra glad for at AVISEN også udkommer i Fredericia, for han vil glæde sig til at invitere flere fredericianere indenfor, der måske ikke ved at Marsvinet findes, selvom de to byer har meget tilfælles:

– Hvis man ikke allerede har hørt om os i Fredericia, så kig endelig over, for vi garanterer en god oplevelse, slutter Claus med et smil.