Solen skinner og det er efterårsferie, Fredericia Avisen er taget en tur på havnen for at se hvad der sker for børn og legesyge sjæle på vores havnefront, kaldet Kanalbyen.

Desværre er C-byen, som er containerbyen hvor Fredericias kreative sjæle har fået fodfæste og skabt en international stemning, gabende tom. Men kreative sjæle skal også holde ferie selvfølgelig, og ferie bliver der holdt helt ude på kajen.

Det er ganske vist, at hele området er under forandring, men en ting vil aldrig forandre sig, det er fiskeriet i Fredericia. Der er altid folk, der fisker, specielt her i efterårsferien, hvor alderen på fiskerne er mere bredt ud.

Vi møder først Josefine på 6 år, som er på havnen med sin bror, far og ikke mindst morfar. Morfar er dagens helt, det er ham der fylder spanden, Josefine holder øje med fiskene, hun fortæller, at der er makrel og torsk i spanden. Morfar tilføjer, at hun skal være med til at rense dem, når de kommer hjem.

Folk står tæt, der hygges her i front mod lillebæltsbroen, Vi får øje på en mand med posen fuld af makrel. Det er faktisk konen der fanger dem i et rask tempo, hun er asiat og kan lave mirakler med fisk og mad i det hele taget. Steen Andersen er her fra Fredericia, han har ofte fanget fisk på kajen, de stopper fordi der ikke er mere plads i fryseren.

Foto: Thomas Lægaard, Fredericia Avisen.

Vi elsker at komme alle steder på havnen, så vi går en tur og fanger stemningen med at tage fotos lidt over det hele. Dog er det som om at et lille tema hurtigt bliver autocampere og campingvogne.

Foto: Thomas Lægaard, Fredericia Avisen.

Se vores galleri her: