På Vestre Skole i Middelfart var det med et stort smil, at siddende borgmester Johannes Lundsfryd kunne smide stemmesedlerne i valgurnerne. Han håber og tror på, at fire års arbejde bærer frugt – og for ham er succeskriteriet klart: Han skal beholde nøglerne til borgmesterkontoret.

– Jeg håber da jeg også er borgmester når stemmerne er talt op, lyder det med et grin fra Johannes Lundsfryd.

– Jeg synes vi har lavet rigtig mange gode resultater for Middelfart Kommune i et samlet byråd. Vi har sikret vækst og udvikling, massevis af arbejdspladser, der er renoveret skoler og arbejdet med bedre velfærd på en række områder. Vi har også afholdt klimafolkemøde, ja generelt har vi fyldt meget på klimadagsordenen. Så det håber jeg da, at vælgerne vil skele til når de sætter deres kryds, fortsætter han.

Johannes Lundsfryd var tidligere i år ude i modvind, da han takkede ja til en restvaccine før det var hans tur. Det tror han dog ikke betyder noget for vælgerne.

– Jeg tror ikke det betyder noget. Jeg har talt med hundredevis, ja måske tusindevis af mennesker i denne valgkamp, og det er ikke noget der optager folk overhovedet, forklarer Johannes Lundsfryd.

Historikken viser, at landspolitiske tendenser i større eller mindre grad skinner igennem i de lokale og regionale valg. Om det får en betydning i Middelfart tør Johannes Lundsfryd ikke at spå om.

– Jeg ved ikke om de landspolitiske tendenser og SMS-sagen kan betyde noget. Det må vi jo se. Men det kan da godt være, at den nationale dagsorden også betyder noget. Men jeg tror på, at borgerne skelner mellem hvad der sker på landsplan og hvad der sker lokalt, siger Johannes Lundsfryd og fortsætter:

– Jeg tror der er rigtig mange mennesker der stemmer lokalt og finder en kandidat de er enige med og stemmer på vedkommende. Det tror jeg faktisk er det der betyder aller mest.

Det er ikke alle der tør melde deres ambitioner og succeskriterier ud i samme stil som Johannes Lundsfryd. Han er ikke i tvivl: han skal genvinde borgmesterposten.

– Vi vil gerne være i en situation hvor vi har nøglerne til borgmesterkontoret, det er der ingen tvivl om. Derudover håber vi, at vi får opbakning fra rigtig rigtig mange mennesker, siger Johannes Lundsfryd.

– Vi går altid efter at lave brede konstitueringsaftaler. I den byrådsperiode vi er på vej ud af, de sidste fire år, der har vi lavet samtlige beslutninger med brede politiske flertal. Det har jeg også i sinde at gøre fremover, forklarer Johannes Lundsfryd.

Bliver det en lang nat med forhandlinger?

– Det kan være det bliver en lang nat. Vi må se om vælgerne er ligeså klare i deres valg som de var sidst, eller om vi skal ud i en mere turbulent udgang, siger Johannes Lundsfryd.

Skriv en kommentar