Stephanie Lose er på Venstres ekstraordinære landsmøde søndag formiddag valgt som ny næstformand. Hun afløser Inger Støjberg.

Region Syddanmarks Formand Stephanie Lose er valgt uden modkandidat som ny næstformand i Danmarks Liberale Parti, Venste. Det var derfor en formalitet.

Valget af ny næstformand kommer efter stor dramatik i Venstre den seneste måned, hvor Inger Støjberg har trukket sig og Lars Løkke Rasmussen også har skabt uro med sin afgang. Inger Støjberg overvejer også et exit.

I Stephanie Loses tale fremhævede hun, at hun ikke har sin gang på Christiansborg, hvilket ville være en fordel, da hun ville være tæt på resten af Danmark.

Klokken 10.00 bød Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen velkommen og sagde talte med alvor om, at Venstre står i en svær situation.

»I dag er en vigtig dag for vores parti, for Venstre står i en alvorlig situation,« sagde Jakob Ellemann-Jensen.

»Jeg blev valgt efter et hårdt og langvarigt opgør mellem formand og næstformand. Det var en tid, hvor ideer og politikudvikling blev alt for ofte kvalt. Jeg har ikke fortrudt, at jeg sagde ja til posten og jeg håber, at partiet nu vil række ud mod hinanden.«

Jakob Ellemann-Jensen forklarer, at det var nødvendigt at afsætte Inger Støjberg fra næstformandsposten, fordi samarbejdet ikke fungerede.

Støjberg og Ellemannds forhold kørte skævt

»Vores makkerskab kørte skævt. Man kan bebrejde os begge. Men hvem der har ansvaret, vil jeg lade andre om at vurdere,« sagde Jakob Ellemann-Jensen.

Støjberg var enig og talte til baglandet, hvorfra hun har mange gode minder.

»Jeg er helt ind i knoglerne venstremand af den gammeldags slags. Der er ingen tvivl om, at jeg har hørt til i Venstre,« sagde Støjberg.

Inger Støjberg talte også om, at hun var bekymret for udviklingen i udlændigepolitikken og så advarede hun imod et tættere samarbejde med De Radikale.

Stephanie Lose slog fast, at det er hårdt at være i Venstre lige nu, og der venter et stort arbejde fremadrettet.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer