Lokalderbyet, der slår alle andre, skal spilles på Monjasa Park i morgen kl.14.30. Stemningen lokalt i dagene op til kampen blandt de lokale fans er høj. Alle ser frem til at skulle møde rivalerne på fæstningsbyens hjemmebane. Rivalerne, som  fredericianere elsker at hade i fodbold: Vejle Boldklub.
Jeg er vokset op i Fredericia. Jeg stod på mål nede i FfF’erne med fæstningsdrengen Peter Kjær, som træner nu og da. Jeg er fra den tid, hvor Vejle Boldklub var tophold i 1. division, som den bedste række hed dengang, og det største, der var sket længe i FfF dengang, var da Peter Kjær blev hentet af VB på kontrakt.
Var det sket i disse tider var Peter blevet hængt med hovedet nedad på Rådhuspladsen af en vred fakkelsvingene pøbel, dengang havde vi nu heller aldrig regnet med at skulle spille mod dem i NordicbetLigaen, heller ikke selv om det i dag, ikke er den bedste række. Nu er vi altså arvefjender og når der er hjemmekampe på Monjasa Park , ja så kommer der mange store bifald, hvis det passer med, at Vejle spiller på samme tid og det går dem dårligt. Der bliver ganske enkelt jublet og klappet lidt, hvis speakeren fortæller, at VB er kommet bagud, men det har der ikke været meget af i år.
Med andre ord, glem “El Clásico”,  se bort fra “The Merseyside Derby”, tænk ikke på det ligegyldige, “Derby Della Capitale”, sluk dit tv og kom på stadion, hvis de viser “Old Firm” eller for den sags skyld, “The New Firm”.
“The Manchester Derby” er som en kold kop kaffe en vinternat i teltlejr på Nordpolen i forhold til “The New Company” – derbyet mellem FC Fredericia og Vejle Boldklub. Det er simpelthen kampen, der SKAL ses, hvis man gerne vil se fodbold her i Fredericia.
Forventningerne er således på forhånd skruet højt op og der er i øvrigt lige et eller andet svagt minde om det der nederlag på 2-0 den 17. september i Vejle, der skal hævnes.
Sidste gang Fredericia mødte VB på hjemmebane var den 27. maj, hvor vi alle tydeligt husker, at FC Fredericia vandt 3-1
Fredericia Avisen har talt med FC Fredericias direktør Stig Petersen om hans forventninger og tanker i forbindelse med lokalderbyet på søndag og han udtaler følgende:
“Vi glæder os altid til at møde Vejle. Vi har haft mange spændene, men også svære kampe mod dem, hvoraf mange er endt uafgjort, dog vil jeg gerne fremhæve, at vi sidste sæson slog dem to gange. Det giver naturligvis kampen et ekstra skær, at Vejle pt. ligger nummer 1 i rækken. Vi vil gerne slå Vejle. Vi ved det bliver svært, men jeg føler vi står godt rustet og at alle mand er klar til at kæmpe til sidste fløjt for sejren.”
“Jeg ved, at der vil komme mange fra Vejle på søndag for at se kampen, jeg tror og håber på at der også vil komme mange fra Fredericia for at bakke op om os. Spillerne kan mærke opbakningen og det giver det bare lidt ekstra kant og kan meget vel vise sig at være en afgørende fordel for os i det her meget vigtige lokalderby, hvor vi går benhårdt efter en sejr”, slutter direktøren.
FC Fredericia seneste fem kampe: 
25. Oktober: FC Fredericia – HB Køge 2-0
22. Oktober: FC Roskilde – FC Fredericia 1-1
8. Oktober: FC Fredericia – Thisted 1-3
1. Oktober: HB Køge – FC Fredericia 0-0
24. September: FC Fredericia – Brabrand 5-1
Vejle Boldklubs seneste fem kampe: 
25. Oktober: Nykøbing FC – Vejle Boldklub 1-1
22. Oktober: Vejle Boldbold –  Viborg 3-1
15. Oktober: Vejle Boldklub  – Esbjerg 1-3
1. Oktober: Vejle Boldklub – Fremad Amager 1-0
24. Oktober: Thisted – Vejle Boldklub 1-1
Vel mødt på Monjasa Park