Mandag og tirsdag prøvede 15 piger fra Fredericia og Middelfart kræfter med håndværk, da Boss Ladies bød inden for til en byggeworkshop på EUC Lillebælt. En af dem, der deltog, var Lily fra Vestre Skole i Middelfart.

Tilbuddet er lavet til piger fra 4-6. klasse, der blev præsenteret for håndværk, som de skulle blive fortrolige med samtidig med, at de fik lov til at udfolde sig kreativt.

– Selvom piger er utrolig dygtige til teknik og håndværk, ser vi, at omkring 5.-6. klasse begynder de at miste interessen. Derfor har vi skabt et tilbud, hvor piger får mulighed for at prøve kræfter med et håndværksfag i deres fritid, og hvor vi gerne vil sidestille dét at gå til håndværk med dét at gå til ridning, fodbold og spejder, fortæller Nina Groes, stifter og direktør i Divérs, der står bag Boss Ladies.

Tilbuddet hedder Girl Boss Garage, og en væsentlig del af konceptet er, at pigerne bliver undervist af udlærte, kvindelige håndværkere. Boss Ladies har nemlig indgået et samarbejde med kooperativet Log Ladies, som alle er udlærte inden for træhåndværk, og som brænder for at videregive deres egen byggeglæde til andre piger og kvinder.

Der afholdes løbende Girl Boss Garage rundt om i hele Danmark, og denne gang lagde Boss Ladies vejen forbi i EUC Lillebælt i Fredericia, hvor Asta og Laura, der er uddannede snedkere, stod for at de 15 piger fik en god og givende oplevelse med træhåndværk.

En af deltagerne var Lily. Hun opdagede tilbuddet ved, at hendes far fortalte om det, og da Lily altid har synes om at arbejde med hænderne, var det oplagt for hende at deltage.

– Det er meget anderledes end hvad man laver normalt, siger hun og fortsætter:

– Det er også sjovt at læse bøger, men det er fedt at lave noget med hænderne.

Når man går i 4. klasse som Lily, er der lang tid til at vælge, hvilken uddannelse man skal tage, men foreløbig har Lily en klar plan.

– Jeg vil være tømrer, siger hun uden tøven.

Om Boss Ladies:

Boss Ladies blev stiftet af Foreningen Divérs i 2018.

Boss Ladies repræsenterer et korps af 330 kvindelige faglærte fra hele landet.

Boss Ladies arbejder for at bryde stereotyper og skabe forandringer i de klassiske mandsdominerede fag og brancher.

Projektet arbejder for at stimulere kvinders interesse for at søge de tekniske håndværksfag. Boss Ladies udvikler metoder og viden som skal hjælpe med både at fastholde og tiltrække kvinder til brancherne.