Fredericia blev torsdag kåret som Danmarks mest innovative Handelsby, for en af dem, der har hænderne nede i værktøjskassen, Lene Bach Jørler fra Business Fredericia, var det en stor anerkendelse af det arbejde, som byens butikker er fælles om.

»Prisen betyder vanvittigt meget. Dels på baggrund af alt det, vi har arbejdet med, siden vi fandt ud af, at vi skal tænke anderledes. Det viser også, at vi arbejder sammen. Vi arbejder godt og tæt sammen med embedsværket i form af Fredericia Kommune, men også butikker, foreninger og erhvervslivet generelt. Vi er kommet godt i gang med at arbejde på en fælles overligger, der hedder; hvordan skaber vi den største vækst og omsætning i Fredericia by, og ikke kun ser på ens egen butik, bydel eller gade, men laver noget sammen, der går på tværs, hvilket kan man se en helhed i. Man hjælper hinanden – også som kolleger i samme branche,« fortæller Lene Bach Jørler og fortsætter:

»Titlen i sig selv er fantastisk. Den pris kan jeg virkelig godt lide. Hvem vil ikke flytte til en by, der har en innovativ tilgang til, hvordan man skal opleve sin bymidte. Det kan i min verden kun give plusser på kontoen. Der er ingen tvivl om, at vi har et handelsliv i hele kongeriget, der bløder lige nu, men samtidig er det også nu, at vi for alvor formår at skabe sammenhæng, dynamik og fællesskab.«

»Jeg synes også, at det betyder meget, at Fredericia scorer højt på mange parametre. Det er virkelig godt. Samtidig er der steder, hvor vi ikke scorer godt, og det er nok fordi, vi har været lidt mere stringente og de pæne børn i klassen i forhold til det med at tiltrække flere udefra,« tilføjer Jørler og slutter:

»Vi har med sommerby i Fredericia haft fokus på at lave noget, men ikke at samle for mange mennesker på et sted samtidig. Derfor har vi lagt vægt på at tiltrække børnefamilier, der kan besøge bymidten, og bruge sit byrum, men uden at vi samlede for mange.«

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer