Lantmännen åbner genbrugscentre til at behandle madrester i Danmark

Lantmännen Agroetanol har åbnet et nyt anlæg til videreforarbejdning af madrester.

0

Lantmännen Agroetanol har åbnet et nyt anlæg til videreforarbejdning af madrester. Anlægget, der er placeret i Fredericia, vil omdanne madrester til råvarer som bioethanol, dyrefoder og grøn kuldioxid og derved bidrage til reduceret madspild og andre klimafordele. Den digitale indvielse af anlægget finder sted i dag kl. 15:00.

Anlægget i Fredericia, Danmark, er det seneste af flere anlæg i Norden, der vil øge brugen af ​​vores ressourcer gennem madgenbrug. Lantmännen Agroetanol har siden 2014 i Sverige på Nordens største bioraffinaderi i Norrköping og siden 2018 i Kotka, Finland, arbejdet med at udvide den videre forarbejdning af mad.

Anlægget i Fredericia såvel som i Norrköping og Kotka genanvender madrester og raffinerer dem til tre produkter af høj kvalitet: Lantmännens bæredygtige biobrændstoffer, der viser omkring 90 procent CO 2 -reduktion sammenlignet med benzin, et dyrefoder med et højt proteinindhold indhold og CO 2af grøn oprindelse til fødevareindustrien.

– Vores tredje facilitet hjælper os yderligere med at lukke cyklussen og muliggør en cirkulær forretningsmodel. For reduceret madspild og et bedre klima, siger Victoria Done, Recycling Manager hos Lantmännen Agroetanol.

Fra gård til gaffel og tilbage arbejder
Lantmännen Unibake, der driver fem bagerier i Danmark og 34 på verdensplan, kontinuerligt for at minimere affaldet. Det affald, der stadig opstår, går til dette nye anlæg i Fredericia, og på den måde udnytter Lantmännen resterne af det, de selv producerer.

– Gennem samarbejdet med Lantmännens nye aktiviteter i Fredericia vil alle vores brødrester blive raffineret til produkter af høj kvalitet. En rigtig god og bæredygtig løsning, siger Jan Hertz, CCO Lantmännen Unibake.

Fødevareforarbejdning er en måde at afslutte cyklussen på, og for Lantmännen at tage ansvar fra gård til gaffel. Gennem innovative løsninger, der muliggør en biobaseret cirkulær økonomi, bidrager Lantmännen til fremtidens landbrug og et fossilfrit samfund. En vigtig del af dette arbejde er de omfattende investeringer i energiområdet. I dag er Lantmännen Nordens eneste store producent af klimasmart ethanol fremstillet af korn, brødrester og restprodukter fra landmændenes gårde.

– For Lantmännen handler det om at tage ansvar for vores egen produktion ved at udnytte resterne og genbruge dem. Således viser vi også, at cirkulære forretningsmodeller er en god handel både for klimaet og for os, siger Lars-Gunnar Edh, administrerende direktør for Lantmännen Agroetanol.

Under den digitale indvielse, der finder sted i dag (24/2), vil fokus være på de klimafordele, som fødevareforarbejdning medfører.

Læs også

0 0 stem
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer