Netop hjemvendt fra debatmøde hos Danske Bank i FredericiaFik lejlighed til at stille en del spørgsmål, som kandidaterne flittigt svarede på.

Borgmesteren startede runden med at fortælle alt det gode der var sket i Fredericia de sidste 4 år. Det er sikkert også rigtigt, når man er selvforsørgende. Er man ikke det, så er man tabt.

For det første på baggrund af et ikke fungerende Jobcenter. For det andet for en Kommune, som ikke ejer kendskab til kommunikation. De VIL ikke kommunikere. Lykkes det at få dem i tale, så sker der ikke mere.

Der blev snakket en del om Jobcenteret generelt. Mange kandidater var bekendt med problemet, hvor mange syge og svage Borgere ender i lange hovedløse forløb uden afklaring. Det er netop et af de problemer, jeg har mødt. Dette er der ikke ændret på i den tid jeg har forsøgt at råbe medlemmerne i Byrådet op. Det er i øvrigt ganske svært, at få svar på mails, spørgsmål mm fra selve Borgmesteren, som overlader det til Borgervejlederen. Er det en Borgmester, som tager ansvar. Mit svar er NEJ.

Derudover fik jeg lejlighed til at spørge om hvorfor Fredericia er endt som nummer 85 ud af 98 Kommuner. Det kan man ikke lyve sig fra. Her nogle af de værste ting:

Nye virksomheder: Nr. 78 ud af 98, Ledighed: Nr. 71 ud 98, Kontanthjælpsmodtagere: Nr. 93 ud af 98, Vold: Nr. 79 ud af 98, Tyveri og indbrud: Nr. 79 ud af 98, Klassekvotient: Nr. 97 ud af 98. Til gengæld er kulturen nr. 1 ud 98, men her trækker Teatret jo voldsomt op. Kan vi som Borgere være tjent med at være nr. 85 på ranglisten.

En anden interessant vinkel er virksomhedspraktikken, som var mit sidste spørgsmål til panelet. Spørgsmålet lød: Udnyttes virksomhedspraktikken i Fredericia og er det med henblik på kassetænkning. Svaret fra et siddende Byrådsmedlem var, at min betragtning var rigtig. Tillægsspørgsmål var: Dvs. det udnyttes i et økonomisk perspektiv. Svaret var: Det sagde du og ikke jeg. Det betyder så, at Fredericia Kommune har snablen nede i pengetanken på bekostning af trængte Borgere.

Så kære Borgere: Hvis vi skal opleve et Fredericia, hvor det er rart for alle, selvforsørgende som ikke, så skal der nye kræfter til. Ledelse er ikke eksisterende i Fredericia og det er helt fra toppen og ned.

Jette Ejlbo

Siriusvænget 14

7000 Fredericia