Der er problemer med busser til de mindre byer, der ligger udenfor Fredericia.

De kører ganske vist en gang i timen, nogle fra ca. klokken 5.30- til ca. 22, andre fra kl. ca. 6.30 – ca. 21. Problemet er, at hvis man bor ude i en af de byer, det være sig Snoghøj, Taulov/Skærbæk, Bredstrup- Pjedsted, Trelde eller ikke at forglemme Herslev, så er det nærmest umuligt at være en familie, der gerne ville bruge den kollektive trafik.

Man har ikke andre muligheder end at bruge sin egen bil eller flytte fra den landsby, hvor man måske har boet i mange år. Der er ikke mange forretninger, så man skal til ”storbyen” for at handle.

Der burde kunne findes en løsning, med ”små” 15 personers miljøneutrale busser uden for skoletid og aften/weekend. I liste Æ går vi ind for et renere miljø og mindre slitage på vejene. Det vil dette forslag hjælpe på, og så er de er billigere i drift end en bus på 12 meter og plads til ca. 70 personer, men hvad så når der kun er 1 måske 5 personer i bussen på en aften vagt over 3 timer? Er det rentabelt. Forslaget har samme rentabilitet som det nuværende system, hvis vi regner besparelserne på vedligehold af vejene med.

I Miljø- og Velfærdslisten ser vi dette alternativ ikke bare som en mulighed både for beboerne i udkanten af Fredericia for at komme på indkøb, men også en chance for byboerne til at tage ud og opleve de kvaliteter, der er i omegnen af byen, f.eks. gå en tur langs Spang Å.

Vores intention er at binde kommunen bedre sammen, så der kan drages udbytte af de forskellige muligheder vi har.

Holger Nielsen,

byrådskandidat for Miljø- og velfærdslisten

Falkevej 5. 1th

7000 Fredericia