Middelfart Boldklub rykkede i sommer ned i 3. division, men kursen er sat mod en hurtig tilbagevenden til 2. division. Sportschef Søren Godskesen ser tilbage på 2022, og kalder det en skuffelse, hvis holdet ikke rider videre på bølgen og fastholder oprykningskurs i den første halvdel af 2023.

Middelfart var ved at levere et stort comeback i foråret 2022 efter, at der var noget af et efterslæb fra efteråret 2021. Holdet havde kurs mod en sikker nedrykning, men lige indtil sidste spillerunde var overlevelse en mulighed.

– Vi havde noget at revanchere fra efteråret 2021. Pointmæssigt var foråret godkendt, men målet var at overleve i 2. division, og det mislykkedes vi med, desværre. Der var mange gode tendenser i foråret, men patienten døde i 11. time i sidste spillerunde, hvor vi måtte erkende, at nedrykningen var en realitet, siger Middelfart Boldklubs sportschef, Søren Godskesen.

Efteråret har næsten været én lang dans på roser. Middelfart overvintrer på førstepladsen med syv point ned til andenpladsen, hvor følgerne er Young Boys FD og FA 2000.

– I efteråret skal man være sortseer for at sige, at det ikke var fremagende. Vi har tabt en kamp i turneringen men det også et nederlag, hvor jeg tror, at vi havde leveret så godt i mange kampe, og pilen pegede lidt den forkerte vej, og så var der en AaB-kamp, der forstyrrede lidt og fjernede det sidste fokus, siger Godskesen med henvisning til nederlaget på 3-1 til AB Tårnby og pokalkampen mod AaB.

– Heldigvis var det ikke den kamp (mod AB Tårnby, red.) vi sluttede på, men det var ærgerligt, da vi gerne ville have gået ubesejret igennem efteråret. Det har været fremragende og vi er, hvor vi gerne vil være. Vi havde også håbet på det, men om man kunne forvente det var svært at sige. Man har tidligere oplevet, at en nedrykning kan tage tid at komme sig over, men det har nok været til vores fordel, at vi havde det forår, som vi havde, forklarer Søren Godskesen.

I slutningen af 2021 ansatte Middelfart Anders Jensen som ny cheftræner, og siden han havde han første turneringskamp for Middelfart i 2022, er det kun gået én vej.

– Det er gået rigtig fint. Anders er kommet med præcis det vi gerne vil have, og det var årsagen til vi tog ham. Han har fra dag et skabt noget samhørighed og skabt en gruppe, der vil gå igennem ild og vand for hinanden. Det er det som foråret blev brugt på ,og der skulle det italesættes,  og det er vejen frem for os. Der har været en bund at bygge på i efteråret, siger Godskesen.

Sportschefen kan nu se frem mod et 2023, hvor Middelfart ligger lunt i svinget til at tage den ene af de to oprykningspladser til 2. division. Derfor er meldingen klar, hvis det ikke lykkedes.

– Det vil være skuffende. Det er det rigtige ord at bruge, slår Søren Godskesen fast.

Godskesen kan nu se ind i et transfervindue, hvor der vil komme lidt til- og afgange. 

– Der er nogle der ryger ud og der kommer nogen til. Nærmere kan jeg ikke komme det endnu, siger han med et smil på læben.

Middelfart Boldklub indleder træningen frem mod forårssæsonen den 9. januar. Holdet spiller første turneringskamp den 11. marts på hjemmebane mod Vanløse.