Kulturlivet har i nogen tid været underlagt restriktioner, men med statsminister Mette Frederiksens udmelding i onsdags, er der fra den 1. februar ingen restriktioner.

Daglig leder af Tøjhuset i Fredericia, Sune Rasmussen, var en glad mand, da han hørte udmeldingen. Han har et stort program for foråret, og derfor er det alfa og omega for Tøjhuset, at der ikke er restriktioner. Det kunne også aflæses på billetsalget allerede, da udmeldingen kom.

– Vi har fået mange positive beskeder, men det er det samme, som hvis du inviteres til fødselsdag imorgen, så er det ikke sikkert, at du kan med så kort varsel, siger Sune Rasmussen.

Sune Rasmussen.

Sune Rasmussen ser ind i et forår, hvor der blandt andet står Tina Dickow på programmet i Tøjhusets gård.

– Vi har et arrangement eller to mere, som vi forventer at få på plads, men ellers glæder vi os bare til at komme i gang igen, siger Sune Rasmussen.

Formand for Rock Under Broen, Bent Frandsen, har ikke ligget på den lade side siden, at den fulde genåbning af kulturlivet blev meldt ud. Både publikum og pressen har haft fat i ham, og blandt andet har han været igennem en liveomstilling til TV 2 News, fortæller han.

At Rock Under Broen nu bliver afholdt i år, efter to års fravær, betyder al verden for Bent Frandsen og hans team.

– Jeg var ikke med under 2. Verdenskrig, men det må være lidt samme følelse som efter den, siger Bent Frandsen, der melder om at billetterne går som varmt brød:

– Vi har under 250 billetter tilbage til vores lørdagskoncerter, og så er der et par tusinde tilbage til om fredagen. Jeg er overbevist om, at vi nok skal få udsolgt, siger Bent Frandsen.

Bent Frandsen.

Selvom der kommer en genåbning, kan der være en del af befolkningen, der vil se det hele an, men Bent Frandsen oplever ikke tøven.

– Når vi kigger længere frem fornemmer jeg ikke, at folk holder sig tilbage med at købe billetter, siger Bent Frandsen.

Ulrich Nicolaisen.

EventC arrangerer koncerter og events på kryds og tværs af Lillebælt. For direktør, Ulrich Nicolaisen, betyder det meget nu ikke at være underlagt restriktioner.

– Vi er enormt glade for at åbne igen. Byens borgere og erhvervsliv til vores mange arrangementer, og vi ser frem til at komme på græs igen. Vi er glade og stolte over, at vores faste crew og frivillige stadig står stand-by, og så er det bare en glædens dag, når vi tirsdag kan sige farvel til næsten to år med usikkerhed i vores branche og de underliggende brancher, siger Nicolaisen og slutter:

– Vi har et stærkt 2022-program, og jeg tror, at mange af vores gæster er glade for, at det nu bliver muligt at samles til de oplevelser, der binder os sammen i fællesskab.