Formand hos Fredericia Kunstforening, Poul Bernstorff Jakobsen, var glad for at byde velkommen til fernisering fredag aften, hvor der var dukket mellem 50-70 mennesker op for at se Kristian Von Hornsleths udstilling ’’Cocaine And Hookers / Red Wine And Love’’.

Formanden startede begivenheden med at holde en lille tale, og her understregede han glæden ved at endelig slå dørene op til kunstudstillinger efter en en tid med nedlukninger og adskillige restriktioner.

– Nu kan vi for en gang skyld åbne op og ikke have nogle restriktioner, og det er rigtig dejligt. Det er en udstilling, som vi er glade for at trække til Fredericia. Kristian Von Hornsleth er en kontroversiel kunstner med specielle holdninger og meninger, så han skiller virkelig folks synspunkter. Ellers kan de cirka 108 værker sætte nogle refleksioner i gang, hvilket Hornsleth er god til med sine udstillinger, siger Poul B. Jakobsen.

Forfriskninger til fredagens fernisering.

Derudover glædede han sig over, at de har fået en aftale med Kristian Von Hornsleth, da han er en anerkendt kunstner. Han var dog ikke til stede fredag aften, da han havde et andet event i Berlin, hvor formanden brugte lejligheden til at ironisere, at kunstneren havde valgt Berlin frem for Fredericia.

Udstillingen, der startede med at køre fra fredag aften og vil være tilgængelig til og med 12. september, indeholder over 100 værker og er farvestrålende. Udstillingen deler vandene, da der er forskellige samfundsmæssige meninger og synspunkter i værkerne, hvilket også er den store styrke ved kunsten.

Fremmødte kunstbetragtere.

I flere malerier karikeres stiltræk fra ekspressionismen og sammenstilles med pornografiske billeder, reklamer, pressefotos af politiske topmøder eller samfundsmæssige kriser. Hornsleth dyrker identiteten ved at sætte den i centrum i sine værker- fra store farvestrålende malerier med kendisser som Bill Clinton, Pamela Anderson og Angelina Jolie til Rolex ure, Ilva møbler, våben, motorcykler samt de personer, der indgår i hans sociale projekter. Kristian agerer mellem reklame, kunst og etisk holdningsdannelse, og han udfordrer grænserne mellem dem for at revse tiden i dag.

– Der er provokation i meget af det, han laver. Altså når man har et billede, hvor der står ’’fuck the poor’’, så er der en grund til det. Det er et skarpt og kontroversielt budskab, og der er det et spørgsmål om at provokere, da kunsten indeholder en vis ironi i vid udstrækning, uddyber han.

Ifølge Poul B. Jakobsen ønsker Hornsleth at udstille det småborgerlige hykleri i Danmark, og i den forbindelse havde formanden medbragt et udsagn fra kunstneren selv:

– Min kunst handler om at ruske op i min egen selvtilfredshed og min forestilling om mit asociale og forskrækkede provinsliv.

Derudover bliver det muligt at opleve kunstneren, Kristian Von Hornsleth, da han kommer til byen den 9. september, hvor der stadig er pladser til begivenheden. Det er et arrangement, der er lavet i samarbejde med LokalBolig Fredericia og Lauritz.com fra Vejle. Ud over et foredrag, så bliver det muligt at få vurderet medbragte kunstværker, hvor aktører fra Lauritz.com vil salgsvurdere værkerne.

– Man kan se frem til, Kristian Von Hornsleth, som er en kæmpe showman. Han kommer til at give den gas den aften, så man skal ikke gå glip af det, udtrykker formanden.

Formand, Poul Jakobsen, i dialog med en gæst.

Fredericia Kunstforening holder fem udstillinger om året, hvilket foreningens 450 medlemmer sætter stor pris på. For dem er det at udbrede kunsten samt at have mangfoldighed og variation i udstillingsværker, da det ifølge formanden, Poul B. Jakobsen, umuligt at finde to kunstnere, der tænker ens.

Gå ikke glip af Kristian Von Hornsleths udstilling hos Fredericia Kunstforening i Kulturcenter, Kongensgade 111, 7000 Fredericia. Oplev det de næste to uger hvor åbningstiderne er:

Tirsdag-fredag 14-17, lørdag 11-17 og søndag 14-17.