Den fredericianske museumsgård Kringsminde i Egeskov slog i dag dørene op for det årlige ”Kartoffelferiearrangement”. Her var der lagt op til at bedsteforældre og forældre kunne tage de små feriebørn med ud at se, hvordan det var i ”gamle dage”.

De mange frivillige gav dagens gæster mulighed for at sylte rødbeder, skære græskarhoveder, lave roelygter, lave æblemost, tegne, male og høre om gamle dage i de historiske omgivelser.

Se galleri til sidst fra dagen.

Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Fredericia Avisen.

Et af de børn, som ikke fik hjælp af sine forældre til at lave roelygter var Sif. ”Jeg har selv lavet den i år. Helt selv.” Hun var en blandt få, for mange børn kæmpede flot de første 10 minutter med roelygterne, inden bedsteforældre og forældre måtte overtage processen.

Sif viser, at hun kan selv. Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Fredericia Avisen.

Udenfor på markerne gik gæs, ænder, køer, får og en vædder rundt. Der blev skræppet, mu’het og kaldt på dyrene til den store guldmedalje.

Ved rødbedeproduktionen stod dampen op fra de gamle gruekedler. Her skulle rødbederne først renses udenfor, inden de kom indtil de dampende gruekedler. Flere børn havde taget deres egne glas med for at kunne få lækre rødbeder med hjem.

Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Fredericia Avisen.

Mit i det hele kunne børnene også klappe gårdens mange katte.

Om Kringsminde:

Gården Kringsminde i Egeskov er i sine nuværende bygninger fra 1700-tallet, men der har været gårdbebyggelse på stedet siden 1600-tallet. I 1975 købte Fredericia Kommune gården, der siden blev fredet i 1982. Fra 1990 har der været museumsskole på Kringsminde.