Det Konservative Folkeparti smiler absolut ikke over, at Fredericia går tilbage i den seneste DI-måling. Derfor ønsker partiet, at der handles nu på de parametre, der skal sikre, at kommunen får et bedre erhvervsklima.

Tirsdag offentliggjorde Dansk Industri sin årlige erhvervsklimamåling over kommunerne i Danmark. Her faldt Fredericia Kommune 12 pladser til en 38. plads. Det er Det Konservative Folkeparti absolut ikke tilfredse med.

– Det faktum, at vi falder 12 pladser, siger også, hvad vi tænker. Når vi falder 12 pladser på Dansk Industris rangliste over attraktive kommuner at drive virksomhed i, så falder vores humør automatisk også. Vi ved, at vi lever af erhvervslivet. Det er erhvervslivet, der skaffer arbejdspladser og betaler den løn, vi efterfølgende betaler skatter af. Det er erhvervslivet, der sætter penge i kommunekassen med direkte skat. I Fredericia støtter erhvervslivet også vores kultur massivt, så vi har en klar holding om, at erhvervslivet skal have de bedst mulige rammevilkår, siger Tommy Rachlitz Nielsen.

Tommy Rachlitz Nielsen vil samtidig have gjort op med, at Fredericia skal være en elevatorkommune, der ryger op og ned i ranglisterne.

– Vi må stoppe med at hoppe op og ned i de målinger, og når vi ser på hvilke områder, vi klarer os dårligt på, så er et punkt kommunikation. Der vil jeg slå fast, at vi er altid klar til at mødes med borgere og erhvervsliv. De skal endelig bare tage fat på os, siger han og uddyber:

– Men lige meget hvad, så er det et kæmpe problem, at man ikke føler, man kommer igennem med sit budskab hos forvaltningen eller hos politikerne. Det duer ikke. Det er dybt problematisk, og det afspejler meget tydeligt, hvor uambitiøse vi er i Fredericia, når det kommer til at udvikle byen. Vi har behov for i Fredericia for at gå forrest sammen med erhvervslivet. Vi har et enormt potentiale i Fredericia, og der skal vi behandle alle virksomheder godt fra den lille enkeltmandsvirksomhed til de store koncerner, som etablerer sig i Fredericia. Målingen afspejler, at det gør vi ikke godt.

Undersøgelsen er samtidig nem at læse og gøre noget ved, mener politikeren.

– Vi får den undersøgelse hver år, og det er jo en manual i, hvordan vi kan gøre det bedre. Vi kan jo bare læse, hvor vi gør det dårligst, og så tage fat der. Der er lang tid siden, at jeg talte med jer om, at vi vil gøre noget ved sagsbehandlingstiderne, både i byggesager, men også på mange andre områder. Der afspejler undersøgelsen jo igen, at det er et område, hvor der skal ske noget nu. Det er et område, hvor vi kan forbedre os meget, siger Tommy Rachlitz Nielsen, der også vil afskaffe dækningsafgiften.

– Vi ønsker at afskaffe dækningsafgiften helt fra 2023. Det er en logisk følge af, at vi kan få modregnet ved staten, så de finansierer en del af udgiften, så det er en konservativ mærkesag, at det sker nu.

Tommy Rachlitz Nielsen er også formand for klima-, energi- og miljøudvalget, og fra den position er han meget glad for, at erhvervslivet roser Fredericia for den grønne omstilling.

– Et positivt element i målingen er dog, at vi flytter os markant, når det kommer til den grønne omstilling. Det er dejligt at se, at erhvervslivet synes og ser, at vi gør noget på dette område. Jeg kan også fortælle, at det bliver endnu bedre næste gang, fordi lige nu er Business Fredericia i gang med at lave workshops for virksomhederne, der skal hjælpes godt i gang med den grønne omstilling. Den grønne omstilling bliver for virksomhederne en vigtig konkurrenceparameter fremadrettet, som vi skal understøtte dem i. Vi skal også som kommune arbejde med at gøre kommunen grønnere, hjælpe vores borgere til at blive grønnere og så har vi et kæmpe ansvar for at få skabt en symbiose i Fredericia sammen med de omkringliggende kommuner, så vi genbruger så mange ressourcer som muligt, og bliver så grønne som muligt, siger han og slutter:

– Indenfor 10 år står Fredericia som en lysende stjerne på den grønne himmel. Men vi skal støtte erhvervslivet, derfor vil vi også støtte Business Fredericia massivt fremadrettet. Vi har meldt ud, at vi ikke ønsker en besparelse på Business Fredericia. Det er vores klare holdning, at Business Fredericia skal styrkes. Vi tænker også, at de kan varetage og løfte flere opgaver, fordi deres dialog med erhvervslivet er anderledes end den dialog, man får på rådhuset. Det er ingen kritik af rådhuset, det er nu bare sådan, at de forskellige kasketter, man har på, kan gøre det vanskeligt at forstå erhvervslivet så godt, som man gør i Business Fredericia, derfor vil vi også styrke Business Fredericia fremadrettet.