Trio con Brio har 20-års jubilæum i 2019. Fredericia Musikforening fejrer det med en koncert søndag den 20. januar kl. 15 i Tøjhuset.

Fredericia Musikforening er ikke de eneste, der har bud efter Trio con Brio. Trioen kommer direkte fra Hamburg, hvor de har spillet i Elbphilharmonie den foregående dag.

Den følgende uge genoptages turnéen i Tyskland med tre koncerter. Februar er afsat til en stor turné i USA og til en koncert med Odense Symfoniorkester. I denne sæson er de orkestrets ”artists in residence” som solister ved tre koncerter.

Det er bare et lille eksempel på hvordan trioens kalender ser ud. Ind imellem skal Soo-Jin Hong og Soo-Kyung Hong også passe deres arbejde som koncertmestre i DR Symfoniorkestret og Jens Elvekjær som lektor på konservatoriet i København.

Trioens exceptionelle klang nyder godt af de fine instrumenter, de spiller på: Soo-Jin Hong spiller på en Guarneri violin, Soo-Kyung Hong på en Grancino cello. Jens Elvekjær er Danmarks første Steinway Artist.
Trio con Brio har indspillet en række anmelderroste cder. I anledning af jubilæet indspiller de alle Beethovens værker for klavertrio. Politiken har bedømt den første cd til at være blandt de bedste klassiske albums i 2018. Nummer to er lige udkommet.

Ved koncerten i Tøjhuset skal vi naturligvis have en smagsprøve. Det bliver den berømte ”Ærkehertugtrio”. De øvrige værker bliver en trio af Haydn og Ravels trio.

Koncerten arrangeres i samarbejde med Fredericia Gymnasium.
Entré: For medlemmer: 100 kr. For øvrige: 150 kr. Børn og studerende har gratis adgang.